3B Veckobrev 18

Under veckan har vi jobbat mycket med vårt tema Forntiden. Vi har jobbat vidare med stenåldern och vi har läst faktatexter och tittat på film. Vi tittade och kände på en pil gjord av flinta då flinta var ett material som användes flitigt under stenåldern.

Vi tränar och repetera multiplikationstabellerna och kopplar detta till division, två räknesätt som hör ihop. Kan man sina tabeller blir det mycket lättare att räkna division. Ett sätt att träna tabellerna är att använda en kortlek. Man spelar två och två. Bestäm en tabell som ska tränas ex 5:ans tabell. Den ena vänder upp ett kort från kortleken ex klöver 5. Nu gäller det att snabbt säga produkten till vad 5×5 blir. Den som snabbast säger 25 vinner kortet, flest kort vinner. Ett roligt sätt att träna tabellerna på. Vi avslutade veckan med att problemlösning där vi först löste problemet själva. Därefter jämförde man sitt svar med sina axelkompisar för att diskutera om det fanns fler lösningar än det som man kommit fram till.

Vi har också hunnit träna på sångerna som vi ska sjunga på skolavslutningen.

Vi har gått igenom näst sista kapitlet i Nyckeln till skatten. Läs- och skrivläxa till nästa torsdag blir kapitel 23.

Glöm inte att det är stängningsdag på fritids onsdag 25/5 och alla hämtas kl 12.00 denna dag.

Ha en trevlig helg!

Maria

 

Det här inlägget postades i 3B. Bokmärk permalänken.