3B veckobrev 33

Hej!

Nu är vi äntligen igång igen och har haft tre härliga dagar tillsammans! Vi har delat ut nya böcker, arbetat fram trivselregler och påbörjat arbetet i några ämnen. Nästa vecka planerar vi att dra igång ordentligt och komma igång med våra första temaarbeten.

Idag har eleverna haft idrott för första gången med Robin. De har idag varit inomhus, men nästa vecka är de utomhus. Robin meddelar när det är dags att gå in lite längre fram i höst.

I årskurs 3 kommer vi arbeta med nyheter på olika sätt. Nästa vecka har eleverna har som mål att läsa en nyhet som intresserar dem. De får gärna ta hjälp av en vuxen för att hitta en lämplig nyhet på lagom nivå. Dagstidningar, internet mm funkar fint. På fredag nästa vecka kommer de få berätta lite om sin nyhet för en kompis.

På torsdag skickar vi hem den första läsläxan. Framöver kommer vi lyssna av läxan på torsdagar och skicka hem den nya på fredagar. Bifogar lässchema för att ge er överblick. Vi klistrar även in schemat i läxboken.

Lässchema_Läsresan_åk_3

I onsdags fick eleverna hem personblad som samtliga vårdnadshavare måste skriva under. Ta med senast måndag.

Önskar er en fin helg!

Oskar

Det här inlägget postades i 3B. Bokmärk permalänken.