3B Veckobrev 34

Hej!

Första hela skolveckan är nu slut och vi har kommit igång fint!

I NO/Bild har vi arbetat med äpple. Vi har tittat på en film, skrivit en faktatext samt gjort fina bilder på äppelskrutt. Vi har även arbetat med äpplet i genomskärning och lärt oss benämna de olika delarna.

I SO har vi påbörjat ett demokrati-tema som vi knyter an till årets val. Vi kommer arbeta med området fram till valet och uppmanar er till att titta på nyheter och läsa i tidningar tillsammans. Barnen är härligt nyfikna!

I matematik har vi inledningsvis repeterat positionssystemet, alltså ental, tiotal och hundratal. Vi har även fräschat upp våra kunskaper i uppställning som skriftlig räknemetod. Kul att se att så mycket kunskap sitter!

Idag har vi tittat på Lilla aktuellt samt diskuterat de nyheter eleverna tagit del av under veckan. Vi kommer framöver presentera en uppgift där två elever per vecka förbereder en nyhet som de presenterar för klassen. Mer info kommer!

På onsdag 31/8 bjuder vi in till föräldramöte här på Växthuset. Vi ses vid 17.30 och beräknas hålla på cirka en timme. Vi kommer tillsammans diskutera de förväntansdokument ni fått i Klöxhultsskolans broschyr samt fokusera på läsning/läsintresse hos våra elever. Skicka gärna in frågor i förväg, så har vi möjlighet att kolla upp saker innan mötet. Vi ser fram emot ett trevlig och givande möte!

Önskar er en trevlig helg!

Oskar

Det här inlägget postades i 3B. Bokmärk permalänken.