1b Veckobrev 39

Hej på er!

I veckan har vi jobbat intensivt med igelkottar. Vi har gjort en bilduppgift och skrivit små faktameningar. Vi har sett film om igelkotten och läst enkla faktatexter. Man kan säga att vi nu är experter på igelkottar. Det var underbart att se barnens engagemang och hur stolta de blev över sina jobb.

Vi har jobbat med bokstaven Ll och delat upp talet 7. Barnen har tillsammans med en kompis gjort ”sant eller falskt” om allemansrätten. Vilka kloka tankar och funderingar som fanns om miljön och våra djur. Vi har gjort ett memory med våra engelska färger.

Nästa vecka börjar jag med utvecklingssamtal. På onsdag tar vi foto till vår skolkatalog.    På måndag och tisdag kommer vår student Linnéa att återigen vara i vår klass. Hon är här varje måndag och tisdag jämna veckor. Detta ser vi fram emot.

Läxa: läs kap.5 flera gånger till tisdag 4/10 samt skrivboken till. Tänk på att man kan gå på läxhjälpen (måndagar och onsdagar kl. 13.00) och få extra lästillfällen eller göra sin skrivläxa där.

Barnen har nu idrott inne. Kom ombytt och ha med handduk på måndag.

Växthuset har i år fått äran att få uppträda i kyrkan när vi går fackeltåg. Fackeltåget kommer att vara fredagen den 25 november. Detta innebär att vi kommer att öva sånger här i skolan. Barnen har också fått hem sångtexterna så att ni kan sjunga lite hemma.  Det har varit uppehåll några år under pandemin med fackeltåg och vi är jätteglada att vi äntligen får gå igen.

Trevlig helg!

Sofia

Det här inlägget postades i 1B. Bokmärk permalänken.