3B Veckobrev 41

Hej!

Ännu en skolvecka närmar sig sitt slut och vi har även genomfört de första utvecklingssamtalen. Vi tackar för trevliga möten och ser fram emot att träffa er alla under den närmsta tiden.

I veckan har vi arbetat vidare med multiplikation i matematik och är i full gång med att automatisera tabellerna. Vi är fortfarande inne i de ”enklare” tabellerna, men stöter snart på lite större utmaningar. Vi tränar mycket i skolan och ser att ert arbete hemma med läxan ger fint resultat! Om tabellerna flyter fint är det ett gott tecken på att de är automatiserade 🙂

I Läsresan har vi arbetat med kapitel 4 och läser just nu om Flöjtspelaren i Hameln som är en version på sägnen Råttfångaren i Hameln. Några av eleverna kände till andra versioner av sägnen och vi fick spännande diskussioner.

Igår hade vi en härlig utedag tillsammans med de andra klasserna på Växthuset. Vi gick till OK Elme och arbetade med olika stationer under förmiddagen. Vi käkade lunch och lekte därefter i skogen innan vi gick tillbaka till skolan. Vi hade tur med vädret och fick många skratt tillsammans.

Önskar er alla en fin helg!

Oskar

Det här inlägget postades i 3B. Bokmärk permalänken.