3B Veckobrev 45

Hej!
Nu är vi tillbaka efter ett välförtjänt höstlov och jag hoppas att alla fått chans att ladda batterierna 🙂

I veckan har vi arbetat vidare med berättelser i Bibeln. Vi har bland annat läst om Noa och den stora översvämningen och Jesu födelse. Vi har tränat på att sammanfatta och återberätta för varandra. Till berättelserna har vi skapat fina bilder.

I bild har vi tränat på perspektiv. Vi har arbetat med lutning och vinklar för att det ska se ut som att ett föremål sträcker sig högt upp i luften. Vi har även arbetat med skuggning och färgskiftningar för att ett föremål ska se runt ut.

I matematik fortsätter vi med sambandet mellan division och multiplikation. Vi har även börjat arbeta med digitala klockan och är i nuläget bekanta med hel och halv timme.

Idag har vi lottat ut ett fint pris till vinnaren i årets läslovsbingo. Kul att så många kämpat på med läsningen!

Nästa vecka är det studiedag på torsdagen och vi kommer därför samla in läxan på fredag 18/11.

På vår gemensamma sida kommer inbjudan till årets fackeltåg. Vår klass bidrar med fina adventssånger samt läsning av verser. Sofia och Nils kommer läsa tillsammans med elever från årskurs 2.

Vecka 48 bjuder lärare i praktisk-estetiska ämnen in till utvecklingsmingel för de elever och vårdnadshavare som har frågor om höstens omdöme. Vårdnadshavare som är intresserade av detta kontaktar lärare i respektive ämne för att boka tid. Kontaktuppgifter följer nedan:

Idrott – Robin Svensson, robin.svensson@almhult.se

Musik – Nathanael Crona, nathanael.crona@almhult.se

Slöjd – Annica Bengtson och Jonny Grönlund, annica.bengtsson@almhult.se  jonny.gronlund@almhult.se

Önskar er alla en fin helg!

Oskar

Det här inlägget postades i 3B. Bokmärk permalänken.