2B Veckobrev 46

Hej!

Den här veckan har vi tittat i kartboken och lärt oss att Stockholm är vår huvudstad. Kartor är väldigt tacksamt att jobba med!  Vi har också lärt oss att norr är överst på en karta. I matten har vi börjat med det fjärde räknesättet som är division.

I onsdags uppmärksammade vi Internationella barnboksveckan med en tipsrunda. Tipsrundan handlade om Astrid Lindgrens olika karaktärer.

På tisdag blir det ingen slöjd då vi går till kyrkan och har genrep inför fackeltåget på fredag.

Vi vill passa på att göra ett förtydligande kring skolarbete vid sjukdomsfrånvaro. Vi utgår från att elever som är sjuka inte är i form för att arbeta med skolarbete. Vi tar därför ikapp missat arbete när eleverna är friska och tillbaka i skolan. Då kan vi erbjuda viss tid på lektioner och under läxhjälp, men det kan även bli aktuellt att ta hem lite arbete. Under pandemin befann vi oss i ett helt annat läge, då de flesta av oss vid något tillfälle fick stanna hemma med mycket milda symtom. Då hade många elever gott om energi till att hålla sig i fas med skolarbetet, trots att man var hemma från skolan.

Nästa vecka:

Måndag: idrott inne

Tisdag: Genrep i kyrkan

Onsdag:

Torsdag: Läsläxa

Fredag: Fackeltåg samling kl.6.45, loggbok och blogg

Trevlig helg!

Susanne

Det här inlägget postades i 2B. Bokmärk permalänken.