1b Veckobrev 47

Hej på er!

Wow vilka fantastiska barn vi har på Växthuset! Så vackert de sjöng i kyrkan.             Barnen var nöjda med fackeltåget och även adventsfikan efteråt. Jag är så stolt över dem.

Vi har haft en kreativ vecka där barnen gjort snögubben Olof tillsammans med 2b. Kul samarbete och många glada skratt.

I matten hårdtränar vi just nu lilla + och lilla -. Vi har jobbat med bokstaven Dd. Vi har läst sagan om ”De tre små grisarna”. Barnen fick efteråt lägga sagan med bildkort i kronologisk ordning och återberätta den för sin axelkompis. Bra jobbat!

Vi har tillverkat en liten klassgran som ska pryda vårt klassrum nu i december.

I december ska vi ha en temadag i teknik tillsammans med 2b och 3b. Vi kommer där att bygga något (hemligt än så länge). Vi önskar att ni skickar med barnen lite byggmaterial till skolan. Det kan t.ex. vara kartong, glasspinnar, toarullar etc. Ta gärna med under nästa vecka om ni har något.

Barnen har fått hem en lapp i väskan från vår student Linnéa. Hon skulle vilja intervjua några barn om läsning. Snälla, fyll i lappen och ta med den på måndag så hon kan göra sina uppgifter.

Läxa: Läs kap.10 till tisdag 29/11. Glöm inte att göra skrivboken till. Läs texten flera gånger. Man ska kunna läsa upp den med flyt dvs. som vi pratar.

Ha en fin första advent!

Sofia

Det här inlägget postades i 1B. Bokmärk permalänken.