2b Veckobrev 2

Välkomna tillbaka till en ny och spännande termin i 2b!

Det var härligt att träffa alla glada barn igen. Alla verkade laddade att börja igen och var glada att träffa sina kompisar.

Barnen har fått en ny mattebok och vi har så smått börjat jobba lite i den. Vi provade på att göra uppställning i subtraktion. Vi har skrivit djurmeningar där alla ord börjar på samma bokstav t ex. Hunden Hilda hoppar högt. Det blev många tokroliga meningar. Härligt samarbete och många glada skratt.

Vi har läst en bok på engelska ”Floppy the hero”. Vi har äntligen fått en bibliotekarie på plats på Klöxhult. Tabita kommer att vara här tre dagar i veckan. Idag var jag och klassen och kikade samt lånade till vårt klassrum.

Nästa vecka får barnen en ny läsläxa på tisdag den 16/1.

Malin hälsar att barnen kommer att ha idrott ute på måndag den 15/1. Barnen får välja om de vill ha med sig pulka eller skridskor.

OBS! På fredag den 19/1 kommer hela Växthuset att ha uteförmiddag. Barnen får då välja på att ha med sig skridskor, pulka eller längdskidor. Man får även ha med sig en liten fika. Det gäller att passa på så länge vi har så fint vinterväder.

Trevlig helg

Sofia

Det här inlägget postades i 2B. Bokmärk permalänken.