2B Veckobrev 35

Hej på er alla!

Från och med nästa vecka planerar vi att skriva bloggen på IST enl ett beslut som fattats i kommunen.

Tänk att det är fredag igen. I veckan har vi jobbat med huvudräkning där vi adderar och subtrahera ental utan växling. Här gäller det att man kan vilken siffra som är ental och vilken som är tiotalssiffra. Vi har också räknat med talfamiljer där vi kan se sambandet mellan addition och subtraktion. ex 23+6=29 då vet man att 29-6=23.

Vi jobbar vidare med vårt OS tema. Vi håller på att skapa vår egna OS maskot som vi ska döpa och skriva vilken OS plats den är maskot för. Vi har även börjat göra tankekartor om en OS sport som vi själva har valt. Vi börjar med att läsa och ta reda på fakta som vi skriver på tankekartorna. När det är klart ska vi skriva om sporten.

Barnen har haft engelska och vi har delat ut böckerna. Vi började med att träna på att ställa frågor till varandra.

Vi har gått igenom den första läsläxan kap 1 i Diamantjakten som vi ska kunna läsa upp till nästa fredag  6/9. ALLA ska NAMNA sina böcker och får gärna klä in böckerna också. Böckerna ska ligga i den blå mappen som alltid ska ligga i väskan. I torsdags när vi skulle jobba i böckerna så var det några som inte hade sin läsebok med sig vilket blir svårt för barnet om vi ska gå igenom läxan och läsa.

I mappen ligger ett brev från skolsköterskan Anne Wedin. Se nedan meddelande från Anne Wedin:

Nu är det dags för dos II vaccination med MMR mot mässling.

Fyll i och returnerat medgivandet ni fått hem (med bläckpenna). Jag vill få medgivandet tillbaka oavsett om ni vill att ert barn ska vaccineras eller inte. Bägge vårdnadshavare måste skriva under.

Lämna åter till mentor, som lämnar vidare till mig.

Detta för att jag ska kunna planera vidare med klassindelningar så att ni kan få er exakta dag/tid till ert barn. Närmare info om tider kommer så snart jag fått in medgivandena från er.Vi ser gärna, för ditt barns trygghet, att du som vårdnadshavare närvarar vid vaccinationen. 

Medgivandet återlämnas senast: 2024-09-05

Om det är så att ert barn har speciella behov eller har kraftig rädsla så kontakta mig omgående så löser vi det på bästa vis för ert barn.

Hälsningar Anne Wedin skolsköterska Anne.wedin@almhult.se

V 36

Måndag: Idrott ute samt FÖRÄLDRAMÖTE KL 17:30 i klassrummet.

Tisdag: Slöjd

Torsdag: Idrott ute

Fredag: Läsa läxan kap 1 i Diamantjakten samt lämna in skrivläxan.

Önskar er alla en trevlig helg!

Maria

 

 

Det här inlägget postades i 2B. Bokmärk permalänken.