Fritidsbrev vecka 35

Hej!

Nu är vi äntligen igång igen efter sommarlovet och vi hälsar alla elever och föräldrar antingen välkomna eller välkomna tillbaka 🙂 Vi ser fram ett nytt läsår tillsammans med er. Vi skulle även vilja passa på att tacka för alla fina presenter och blommor vi fick av er på skolavslutningen i våras.

På fritids arbetar vi efter ett årshjul uppdelat i olika fokusområden, som vi arbetar lite extra med på olika sätt. Vårt aktuella fokusområde under augusti och september är värdegrund, vilket naturligtvis genomsyrar verksamheten året runt. De här första veckorna fokuserar vi mycket på att lära känna varandra och att få in både de nya F-klasseleverna och våra nyinflyttade i årskurs 1 och 2 i gruppen. Detta gör vi bland annat genom olika samarbetsövningar och namnlekar samt att vi försöker uppmuntra eleverna att leka över årskurserna i den fria leken.

Vi vill påminna om vikten av att ha med kläder efter väder, samt extrakläder. Vi är utomhus väldigt mycket och alltid mellan lunch och mellanmål, oavsett väder. Eftersom vädret för närvarande är väldigt ostadigt behöver eleverna därför ha med sig kläder för både regn och kyla samt sol och värme. Vi ber er även prata med era barn om hur ni vill att de ska klä sig vid olika väderlek, vi stöttar upp naturligtvis men det yttersta ansvaret har ni föräldrar.

Åk 1 och 2 har tisdags- och torsdagsdelningar mellan kl. 12-13.30. Då är vi alltid ute i skogen och eleverna behöver även vara klädda för detta, med tanke på fästingar och liknande.

Vid eventuella frågor, maila: sandra.axelsson-gunnarsson@almhult.se, malin.andersen@almhult.se eller max.jonsson@almhult.se.

Nästa vecka – v. 35
Måndag: Fritidsmöte
Tisdag: 
Onsdag: Idrottshallen mellan kl. 15-16
Torsdag: Elevstyrd grupp (frisörgrupp)
Fredag: Fredagskul

Trevlig helg i regnrusket! /
Fritidspersonalen på Växthuset

Det här inlägget postades i Fritids F-2. Bokmärk permalänken.