1B Veckobrev 36

Vi fortsätter att jobba med vårt svamptema och denna vecka har vi lärt oss om svampens delar. Vi lärde oss hatt, fot, strumpa mm. Vi började med vad vi trodde delarna hette och skrev upp dem därefter tittade vi på bilder och såg om vi behövde ändra någon del eller lägga till del. Därefter fick vi skriva svampdelarna på rätt ställe och måla flugsvampen. Här var vi noga med att titta på detaljer på bilder på verkliga flugsvampar för att få den att likna den riktiga svampen.  Här var det inga ögon, munnar på svampen för det skulle vara fakta berättade barnen.

    Hur ser detaljerna ut?

Vi har tränat att dela upp talen 0-5 vilken är kompis med vem, femkompisar både genom lek och i matteboken. Vi tränar också på att skriva talen på rätt sätt, något som kan vara knepigt för några.

Jag visar dig 3 hur många har jag i den gömda handen?

Oo är veckans bokstav som vi tränat att skriva på rätt sätt men även hur den låter då den är en vokal,  den kan låta både lång och kort. Här tränar vi att lyssna till olika ord för att se om vi kan höra hur Oo låter. Vi har också skrivit en liten berättelse om vårt bokstavsdjur ormen. Det två fina texter som vi kunde klistra in i vår bok.

Vi tränar ordet OCH och skriver meningar där ordet ingår.

Måndag: Idrott på måndag. Glöm inte att på måndag är det föräldramöte kl 17:30, vi träffas i klassrummet. Ser fram emot att få träffa er alla.

Tisdag: Vi ska kunna läsa upp kapitel 1 med flyt i Magiska kulan. Många var på läxhjälpen i onsdags och lästränade sin läxa. Så kul att se att så många vill gå dit. Vi går även igenom nya läsläxan kap2  som man har till tisdag 12/9. Nu kommer även barnen få en skrivläxa till detta kapitel som man lämnar in samtidigt.

Torsdag: Då är det skoljoggen. Man kommer ombytta och har ombyteskläder med sig så att man kan duscha efter.

Ha en trevlig helg alla.

Maria

Det här inlägget postades i 1B. Bokmärk permalänken.