FB loggboksbrev vecka 38

Så var det dags för ännu ett loggboksbrev från oss. Vi vill börja med att skriva om alla fantastiska barn vi har i klassen! Alla jobbar på så bra i alla olika aktiviteter vi har under veckan. Det är så roligt att se! 

Sakerna till veckans bokstav är en spännande höjdpunkt att starta veckan med. Vi jobbar med veckans bokstav och Läsresan i halvklass på måndagar och onsdagar. På tisdagar och torsdagar är det stationsarbete med varierande innehåll. Allt flyter på så bra och barnen har bra koll på vad som händer de olika dagarna. Vi har skapat en stad med olika hus och har pratat om var alla bor. Då letade vi även upp allas hus på google maps och markerade sedan det på en Älmhults-karta som vi har i klassrummet. 

På musiken igår var det Nadja och Linda som höll i det, och det blev både några nya sånger och några ”gamla godingar”. Barnen i F-2 känner varandra alltmer och sitter gärna lite blandat. 

Idag var vi på Himlavalvet och lekte ute på deras skolgård. Det var roligt. Därefter fick barnen se en ny film med Alfa och Bettan som presenterade nästa veckas bokstav som är vokalen A. I lådan fanns det en varsin liten Alfons-figur. Honom kommer vi att träffa lite mer nästa vecka.   

Nästa vecka: 

Måndag: Ta med en sak som börjar på Aa. 

Ta också med dig din lånebok om du vill låna en ny eftersom vi går till biblioteket. Har man inte läst färdigt får man ha kvar boken hemma.   

Onsdag: Fotografering på förmiddagen, det blir därför ingen idrott.  

Fredag: Studiedag 

Trevlig helg!

Det här inlägget postades i F-klass. Bokmärk permalänken.