1B Veckobrev 43

Tänk att vi redan är framme vid höstlovet. I veckan har vi jobbat vidare med de geometriska figurerna. Vi lärde oss hörn och sidor på de olika formerna. Vi har också hunnit räkna subtraktion med öppna utsagor. Öppna utsagor i framför allt subtraktion kan vara lite svårt att förstå, men har man koll på likhetstecknet så brukar det fungera bra. Våra faktatexter med äpplet är nu klara och ska klistras in i vår finbok. Det blev jättefina texter. Vi läste Sagan om det röda äpplet av Jan Lööf. Efteråt hade boksamtal om innehållet.

Någon av våra faktatexter om äpplet. Sagan om det röda äpplet

Vi har jobbat med trädets delar.

I torsdags hade vi en härlig utedag. Vi hade 4 olika stationer med olika aktiviteter. Det var bland annat lekar, sagostund och tipsrunda.

Barnen har nu fått hem sina läslovsböcker. Så har man inte sett några böcker så titta i väskan så bör de ligga där, man har också fått hem läslovsbingot. När man har läst i minst 10 min får man sätta ett kryss på det ställe som passar bäst. Lappen lämnas in senast den 10/11 och då är man om utlottningen av en bok. Ni föräldrar får gärna skriva någon kommentar på lappen om hur det har gått. Böckerna lämnas tillbaka även de den 10/11 i samband med bingot.  Ny läsläxa och skrivläxa på tisdag 7/11.

Läslovsbingot. Läs minst 10 min så får du kryssa en ruta på rätt ställe.

V 44 är det Läslov.

V 45

Måndag: Idrott. Kom ombytta.

Tisdag: Ny läsläxa och skrivläxa till tisdag v 46.

Fredag: Lämna in Läslovsbingot och böcker man lånat.

Önskar alla ett härligt läslov.

Maria

 

Det här inlägget postades i 1B. Bokmärk permalänken.