FB Loggboksbrev vecka 43

En rysligt rolig vecka med veckans bokstav R är nu slut. Vi började som vanligt med uppgifterna i Läsresan och sakerna på R. Några andra saker vi jobbat med under veckan är bygga ord, talraden, målat rävar och lärt oss om renar.  

På idrotten lekte vi ”Spökena kommer” och hade en läskig hinderbana. Vi introducerade också läsårets tema på Växthuset som ska handla om sagor och väsen. Sagan om pannkakan gillade alla. Igår fortsatte sagotemat på vår gemensamma utedag med mer sagoläsning, tipsrunda med sago-frågor och andra roliga lekar. Det blev en fantastisk dag och en massa god fika och hamburgare till lunch. Trötta och nöjda kom vi tillbaka till skolan och avslutade dagen med en liten film.  

Idag har vi träffat Alfa och Bettan för sista gången. De ska vandra vidare mot Valdemarsvik men först hann de avslöja nästa bokstav som är Vv. Hela fredagen har vi haft halloweenmys med bland annat plus-plus, matte-uppgifter, spök-målningar, tillverkning av bokmärken. Vi har tittat på Vem spökar Alfons och ätit popcorn. 

Nästa vecka är det Läslov: 

Alla barn får med ett ”läslovsbingo” med sig hem. Försök att kryssa så många rutor som möjligt under lovet, ta med bingot till skolan efter lovet.  Det spelar ingen roll om det är en vuxen eller barnet som läser, bara man läser tillsammans. 

Vecka 45:  

Måndag: ta med en sak som börjar på V. 

Onsdag: idrott, ta med idrottskläder och en handduk.    

Idag har barnen fått hem ett brev från skolsköterskan, detta brev ska tillbaka till skolan så fort som möjligt.

Nu önskar vi er en trevlig helg och ett trevligt höstlov/läslov.

Hälsningar

Ena, Linda och Nadja.

Det här inlägget postades i F-klass. Bokmärk permalänken.