1B Veckobrev 45

Nu är vi igång igen efter höstlovet. Vi jobbade lite extra denna vecka med subtraktion och öppna utsagor i matematiken. Öppna utsagor kan vara lite svårt att förstå för barnen men det handlar om att förstå lika med tecknets innebörd dvs lika mycket på var sida om lika med tecknet.

Vi har nu avslutat vårt äppeltema och klistrat in det i vår finbok och det blev jättefint. I engelskan har vi repeterat orden från Halloween och vi har sett en liten film på engelska där vi tränade My name is och svara på frågan.

Veckans bokstav har varit Ee. Lilla e var det flera som tyckte var lite svårare att skriva.  Vi tränade lite extra på att lyssna på bokstaven om den var lång eller kort i ordet då det är en av våra vokaler . Vi har gått igenom nya läsläxan som är kap 7. Läsläxan och skrivläxan har vi till tisdag den 14 november. Det är Oskar som kommer att lyssna av läxan då jag inte är på plats denna dag. Vi tackar alla som har lämnat in läslovsbingot och säger grattis till Leo som vann boken som vi lottade ut.

Det kommer inom kort ut en länk om innebandydisco. Den kommer ligga under gemensamt i bloggen. Det är en vuxen som anmäler lag om man ska vara med.

Måndag: Idrott. Kom ombytta.

Tisdag: Läxa kap 7 i Magiska kulan och lämna in skrivläxan. Oskar är vikarie i klassen.

Önskar er alla en trevlig helg

Maria

Det här inlägget postades i 1B. Bokmärk permalänken.