Fritidsbrev vecka 45

Hej!

Nu är vi tillbaka i rutinen igen efter höstlovet!
Det grå och regntunga höstvädret fortsätter och vi vill påminna om att era barn behöver ha kläder efter väder. Som vi tidigare nämnt är vi ute i ur och skur och eleverna behöver vara rätt klädda. Ibland regnar det väldigt mycket och ibland är det bara fuktigt, men kallt. En vinter- eller täckjacka är inte alltid vattentät och blir därför snabbt blöt om det regnar mycket. Det kan vara bra att komplettera med regnkläder, och en fleecetröja om regnstället inte är fodrat, för de extra regniga dagarna. Flera barn saknar även mössor och vantar.

Veckan startade med fritidsmöte där vi gick genom den kommande veckan och läste upp vad som låg i förslagslådan. Under lovet har vi också städat och organiserat om i docken, så att det ska bli lättare att både städa och att hitta där så därför lyfte vi även detta. Vi påminde även vikten av att ha överdragsbyxor på när vi är ute, oavsett om det regnar eller inte eftersom det både är blött och kallt ute nu. Efter mellis fick man möjlighet att göra kort till Fars dag, övriga lekte i kudden, docken eller byggen, sorterade och lekte med plusplus eller skapade på egen hand med pärlor eller teckningar. I tisdags var vi lite färre personal efter mellanmål och hade därför begränsat antal aktiviteter att välja mellan; pärla/pyssel, plusplus eller spela spel på iPaden. Åk 2 fick även möjlighet att gå ut eftersom de får lov att vara ute själva. I onsdags var det tunneltagen och dansdatten i idrottshallen, medan de som stannade kvar på fritids hade fri lek. I torsdags hade vi återigen fyra valbara aktiviteter; plusplus, rita, pärla/spela spel eller gå ut. Idag fredag är det fredagskul på schemat och idag blir det bingo.

På tisdags- och torsdagsdelningarna i skogen tillsammans med årskurs 1 och 2 har vi denna veckan haft en samarbets- och kommunikationsövning; Hitta trädet. Eleverna har i grupper om tre fått leda en kamrat med med mössan för ögonen runt i skogen mot ett träd, som eleven sen får känna på och försöka komma ihåg. På vägen till och från trädet är det viktigt att de två seende eleverna förklarar tydligt vart den blinde ska gå och om de ska svänga höger, vänster, gå ner i en sänka eller över en sten och liknande. Den blinde ska nämligen hitta tillbaka till ”sitt” träd när de får lov att titta igen.

Nästa vecka ska vi göra fritidstempen med eleverna och vi skulle uppskatta om ni vårdnadshavare också skulle vilja fylla i den. Era tankar och synpunkter är värdefulla för oss i vårt fortsatta utvecklingsarbete. Vi hoppas att länk kommer snart.

Som ni har märkt har vi även skickat ut jullovslappen – denna ska lämnas in både digitalt och i pappersform. Deadline för denna är tisdag 21 november.

Nästa vecka får vi en APL-elev från Haganässkolan som ska vara hos oss på fritids mellan vecka 46-50.

Vid eventuella frågor, får ni gärna maila: sandra.axelsson-gunnarsson@almhult.se, malin.andersen@almhult.se eller max.jonsson@almhult.se.

 
Nästa vecka – v. 46
Måndag: Fritidsmöte, skapande
Tisdag: Bokmys
Onsdag: Idrottshallen kl. 15.00-16.00
Torsdag: Valbara aktiviteter, elevstyrd grupp
Fredag: Fredagskul: film

 
På gång:
Studiedag tisdag 21/11 – fritids hela dagen

Önskar er en trevlig helg! 😊
Fritidspersonalen på Växthuset

Det här inlägget postades i Fritids F-2. Bokmärk permalänken.