2b Veckobrev 46

Hej på er!

Det har varit en kanonvecka med ett härligt go. Vi har haft bild ihop med 1b där vi uppmärksammade barnboksveckan. Det blev fina sagobilder.

Vi läser högt i Tsatsiki och morsan och skrattar gott åt allt tokigt som händer i boken. Härligt! Denna bok är verkligen omtyckt av barnen.

I matten tränar vi vidare på klockan. Vi har uppmärksammat att det är väldigt få barn som har klocka på sig. Det kan ju vara bra för att kunna lära sig den. Träna även hemma! Vi har även jobbat med hälften av 50, 30 etc.

Vi har lärt oss ”matens väg” genom vår kropp. Vi såg film och skrev om munnen- matstrupen- magsäcken- tunntarmen- tjocktarm och ändtarmen. Vi tittade även på vår ”docka” i klassrummet. Mycket intressant och lärorikt!

Vi har skrivit en berättelse till tre bilder. Vad händer först, i mitten och i slutet. Bra samarbete i de olika skrivgrupperna.

Vi har börjat träna på vårt Luciatåg. Detta kommer ni att kunna se fredagen den 15 december kl. 7.30 på Växthusets skolgård.

Läxa: Läs kapitel 10 samt skrivboken till onsdag den 22/11.

På måndag är det innegympa som vanligt. Kom ombytt!

På tisdag den 21/11 är det studiedag, alltså ingen skola men fritids som vanligt.

Jag har fått en del frågor om innebandydiscot. Se info.länk på den gemensamma informationen här på vår blogg.

I december kommer vi att ha en julpysseldag och vill att barnen tills dess har med sig en glasburk utan etikett och med lock, storlek som en honungsburk ungefär.

Trevlig helg!

Sofia

Det här inlägget postades i 2B. Bokmärk permalänken.