1B Veckobrev 47

Vi har i veckan tränat siffran 9 och talet 10. Här tränar vi och kunna dela upp dem så att vi blir säkra vem som är  kompis med vem. Att kunna kompisarna är mycket viktigt när vi börjar träna övergångarna vid högre tal. Tallinjen har också tränats med begrepp som dubbelt och hälften. Vi tränade även att sätta ut rätt siffra på rätt plats på tallinjen.

Vi har jobbat med vidare med bokstaven Nn och vi har också hunnit skriva klart till våra bilder. Nu ska vi bara få in rätt text med rätt bild i vår finbok. Läsläxa och skrivläxa är till på tisdag och det är kapitel 9 som vi har gått igenom denna vecka.

Ni som ännu inte har skickat med ert barn en väl rengjord glasburk behöver göra det. Den ska vara i storlek som en honungsburk och vara utan etikett.

På den gemensamma sidan kan ni läsa mer om fackeltåget som är nästa fredag 1/12. Barnen har även fått hem en lapp om detta som de ska lämna.  OBS alla samlas senast kl 06:45. 

Ni kan också läsa mer under gemensamt om vårt luciafirande på Växthuset som vi har fredag 15/12. Barnen ska komma ombytta på morgonen till ex tomte, lucia, tärna, stjärngosse, pepparkaksgubbe, tänk på att vi är ute så man har bra med kläder under.

Vi avslutade veckan med att vi gick ut och byggde snögubbar och annat kul nu när snön äntligen har kommit. Barnen sa att det var en toppen avslutning på veckan.

Lite bilder från fredagen.

Måndag: Idrott

Tisdag: Läsläxa och skrivläxa kap 9.

Fredag: Fackeltåg Obs samling 06:45

Önskar er alla en trevlig helg

Maria

Det här inlägget postades i 1B. Bokmärk permalänken.