FB loggboksbrev vecka 47

Hej!

En kort skolvecka med bara fyra skoldagar är nu förbi, men tiden går nog extra fort när man har så roligt! 

Vi började veckan med ett nytt kapitel i Läsresan som handlade om skelett. Vad har vi det till? Vad finns det mer i kroppen? Alla ritar, skriver och berättar för varandra. Många N-saker har vi också på vår bokstavshylla, såsom nappar, nyckelringar, nattlampa och nagellack. 

På måndagen fick vi besök av klass 3B som gjorde presentationer av olika djur som de hade forskat kring. Alla i vår klass lyssnade så fint och ställde bra frågor efteråt om de olika djuren. 

Alla har fått en egen liten whiteboard-tavla med tillhörande penna som vi använder när vi tränar bokstäver och siffror. På stationerna igår jobbade vi med också med 5-kompisar, Läsresan på ipad, och bildsekvenser (vad hände först? I mitten? Sist?) Alla har gjort en fin nalle med svampmålnings-teknik.  

Nu har alla varit ansvarig för morgonsamlingen två gånger och vi påbörjar rundan en tredje gång. Den som håller i samlingen berättar om schemat för dagen, datum, vad vi ska äta, räknar både elever i klassen och dagarna fram till 100 skoldagar. Det blir också en liten väderprognos där vi får höra om ev. nederbörd, vindar och temperatur. Självklart får man en varm applåd när man är klar! 

Idag har vi varit på biblioteket och läst och lånat böcker. Härligt att se ett sådant läsintresse hos eleverna. 

Ett litet önskemål från oss (och fritids); Det kan ibland vara lite stökigt i hallen så ni föräldrar behöver hjälpa barnen att hålla ordning på sin plats. Tack! 

Nästa veckas bokstav klurade barnen ut genom olika ledtrådar: Ff 

Nästa vecka: 

Måndag: ta med en sak som börjar på F. 

Onsdag: ta med idrottskläder och handduk. 

Fredag: Fackeltåg. Alla börjar 06.45! Se bif. lapp eller gemensamma bloggen.  

Trevlig helg!

Det här inlägget postades i F-klass. Bokmärk permalänken.