Fritidsbrev vecka 47

Hej i snöyran!
Nu märks det att vintern är på ingång, med allt kyligare väder om dagarna. Idag fick vi till och med snö på förmiddagsrasten till alla barns förtjusning. Det är viktigt att era barn har rätt kläder med sig till skolan så att de inte blir blöta och slipper frysa då vi är ute väldigt mycket. Vi påminner även om att se över era barns extrakläder så det finns till hands.

Veckan startade med fritidsmöte i vanlig ordning där vi denna gång lyfte hur vi beter oss i kudden och att låtsasbråk inte är tillåtet då det lätt kan bli fel. Vi påtalade även att alla ska ha överdragsbyxor/overall på sig när vi är ute eftersom det både är kallt och blött. I förslagslådan fanns förslag på olika elevstyrda grupper med bl a bakning, spa, innebandy och olika former av pyssel. Efter mellis kunde eleverna välja mellan att vara inne eller ute. De flesta valde också att delta på veckans skapande – en snögubbe.

I tisdags var det studiedag och fritids hela dagen lång. Innan lunch begav vi oss alla ut i skogen till Stora stenen där vi lekte och strosade runt i det kalla, men härliga höstvädret. Efter lunch hade Oskar målarverkstad där det var fin uppslutning med flera fina konstverk som resultat. I övrigt var det fri lek som rådde; spel, olika former av skapande och restaurangverksamhet i docken. Till mellis hade vi korvkiosk utomhus 🙂

I onsdags lekte de surkärring i idrottshallen, medan de som inte ville följa med dit ritade, spelade spel och lekte med plusplus. I torsdags fick eleverna välja mellan olika grupper – kortspel, pärla och en byggutmaning där de byggde torn – eller att vara ute. Idag fredag är det fredagskul och då blir det Kahoot 🙂

Eftersom det var studiedag i tisdags fick båda grupperna vara i skogen i torsdags under delningen i årskurs 1 och 2, men 45 minuter vardera. Den här veckan pratade vi om vad djuren gör på vintern. Eleverna blev indelade i grupper om tre där de läste högt ur en bok om vintern. Eleverna valde sedan två djur som de ritade av, färglade och skrev om i sin skogenbok.

Den här veckan gjorde vi även klart fritidstempen med de elever som inte hunnit göra den förra veckan. Har ni vårdnadshavare inte hunnit fylla i trivselenkäten för fritids än så har ni idag också på er att göra det. Länk till enkäten har Malin mailat ut till alla vårdnadshavare. Som vi tidigare nämnt är era synpunkter värdefulla för vår verksamhet och hur vi ska utveckla den vidare.

I tisdags gick deadline för jullovet ut. Alla scheman på IST är inne men de som ännu inte lämnat in den fysiska lappen behöver göra det snarast, dock allra senast på måndag 27 november.

Vid eventuella frågor, får ni gärna maila: sandra.axelsson-gunnarsson@almhult.se, malin.andersen@almhult.se eller max.jonsson@almhult.se.

 
Nästa vecka – v. 48
Måndag: Fritidsmöte, skapande
Tisdag: Bokmys
Onsdag: Idrottshallen kl. 15.00-16.00
Torsdag: Valbara aktiviteter
Fredag: Fredagskul: Fredagsutmaningen

Trevlig helg! 😊
Fritidspersonalen på Växthuset

Det här inlägget postades i Fritids F-2. Bokmärk permalänken.