FB Loggboksbrev

Hej!

Barnen tog hem loggböckerna igår då vi hade fackeltåg idag, men det kommer några extra rader idag också.
Vilken härlig vecka vi har haft. Vintern har
kommit på riktigt, det är riktigt kallt
emellanåt. Det är viktigt att alla har med sig varma kläder, för vi är ju ute i alla väder. Veckans bokstav var F och vi har lärt oss mer om våra fåglar, bland annat domherren, talgoxen och blåmesen.
I veckan har vi bland annat arbetat med kategorisering av ord. Barnen har också gått på ljudjakt. De fick skriva ner olika bokstäver och sen hitta ord som börjar på samma bokstav. De skrev och ritade sen sina ord. Under tisdagens stationsarbete hade vi bland annat boksamtal, matte med femkompisar och bygglek. Vi skapade också fina vinterfåglar med hjälp av handavtryck. På idrotten hade vi styrkestationer och lyssnade på julmusik. Vi lekte också tomten och de förrymda renarna. Idag, torsdag, har vi haft musik och övat på Luciasånger. På språkleken spelade vi bingo.

Idag hade vi vårt traditionsenliga fackeltåg, i år var det Himlavalvet som sjöng för oss. Det var så vackert och vår klass fixade fackeltåget galant! När vi kom tillbaka till skolan fikade vi och tittade på Pippi. Så mysigt! Under veckan har vi också firat två klasskompisar som fyllt 6 år.

Vi har också börjat med våra julkalendrar. Tomas som arbetar här på skolan har målat en jättefin kalender som barnen i klassen gjort bilder till, idag fick vi öppna första luckan. Vi drar också en namnlapp ur julburken, och den som står på lappen får ta en chokladklubba att ta med hem från kalendern som hänger på väggen. Under lunchen läser vi julsagan ”Jul i stora skogen”  med 24 kapitel. Vi tittar också på julkalendern från Naturhistoriska muséet där man får lista ut vilket djur som finns bakom luckan med hjälp av ledtrådar. Spännande!

Vi vill påminna er om att ta med en namnad glasburk med lock, det är till julpysseldagen senare i december. Den ska vara ungefär samma storlek som en honungsburk.

Ha en underbar helg!

Mvh Ena, Linda och Nadja.

 

Det här inlägget postades i F-klass. Bokmärk permalänken.