1B Veckobrev 49

Ännu en vecka är slut och det närmar sig jullov. I vecka har vi jobbat klart med att skriva våra reflextexter och vi satte reflexer på en docka vi ritade så att de satt på rätt ställe. Allt hamnade i vår finbok.

Vi har börjat prata och jobba med sannolikhet och statistik, samband och förändring. Målen är att man ska kunna avläsa enkla tabeller och fylla i. Att kunna förstå störst, minst eller lika stor sannolikhet i olika händelser. Man ska också kunna förklara dubbelt/hälften.

Veckans läsläxa och skrivläxa är kapitel 10 i Magiska kulan. Den ska man kunna läsa med flyt till på tisdag den 12 dec. Därefter har vi en läsläxa till innan jullovet. Försök att hålla igång läsningen under jullovet även om vi inte har läsläxa under lovet.

Igår hade vi en teknikdag där vi i olika stationer jobbade med konstruktion och el. Vi uppmärksammande även Alfred Nobel och gick en tipsrunda där man fick svara på frågor om Nobel och Nobeldagen. Vi hade innan tittat på en film där flera av svaren fanns med. Efter fick alla glass som uppskattades väldigt mycket.

Nästa vecka har vi julpysseldag på torsdag och på fredag har vi lucia åk F-2. Föräldrar är välkomna att titta på tåget och vi sjunger utanför Växthuset kl 07.30. Alla kommer omklädda till tex lucia, tomte, pepparkaksgubbe/gumma, stjärngosse eller tärna. Man väljer själv vad man vill ha.

Måndag: Idrott

Tisdag: Läsläxa/skrivläxa kap 10

Torsdag: Julpysseldag

Fredag: Lucia för föräldrar åk F-2 Växthuset kl 07:30. Kom gärna 5-10 min innan då vi börjar sjunga vid halv 8.

Önskar alla en härlig helg och en andra advent.

Maria

 

Det här inlägget postades i 1B. Bokmärk permalänken.