Fritidsbrev vecka 3

Hejhej!

Måndagen kickades igång med ett fritidsmöte där vi bland annat lyfte veckan och hur vi ska förvara våra pulkor där ute. Malin berättade även om vårt skapandeprojekt – Måla som en konstnär – som vi ska ha några veckor framåt. Det kopplas samman med vårt nuvarande fokusområde på fritids; Skapande och estetiska uttrycksformer. Varje vecka under en femveckorsperiod lyfter vi en specifik konstnär inom olika konststilar och epoker och målar sedan i stil med denne. Den här veckan var det Picasso och kubismen som fick utmana elevernas kreativitet 🙂 Dessa alster tänkte vi sedan visa upp vid en vernissage lite längre fram i vår. Efter mellis gick ett gäng till pulkabacken/isbanan, ett gäng målade med Malin och de övriga pysslade, spelade eller lekte fritt. Tisdagen gick i samma anda, med pulka- och skridskoåkning eller fri lek inomhus.

Onsdag var det idrottshallen med Max där eleverna lekte Snurraspring och Dansdatten med lite avslappning som avslutning. Snurraspring är en tagenlek där eleverna två och två gör sten, sax, påse. Vinnaren springer iväg medan förloraren snurrar tre varv för att sedan springa efter och jaga den som vann för att sedan börja om igen när vinnaren är infångad. Dansdatten är ytterligare en tagenlek, som brukar vara väldigt populär. Fyra lag har ett  varsitt bo och en egen låt som de ska springa på samt en gemensam låt där alla springer samtidigt. I mitten står jagarna och väntar. När låten spelas springer laget runt jagarna tills musiken stannar och då ska tagarna försöka ta de andra innan de hinner tillbaka till sitt bo. Det kräver en del koncentration och minne för att höra och minnas vilken låt man valt i sitt lag, men även att acceptera när man blivit tagen.

I torsdags hade vi våra rullande grupper. Den här veckan gick grupp 1 ut med Eva och lekte på skolgården. Grupp 2 stannade inne och byggde pepparkakshus med Sandra och grupp 3 var inne med Malin och gjorde lugna aktiviteter i mellanrummet eller i Stora salen. Genom att göra så här får eleverna möjlighet att leka och samarbeta med nya kompisar under både fria och styrda former.

Grupp 2s fina husbyggen 🙂

På tisdags- och torsdagsdelningen i årskurs 1 och 2 letade eleverna den här veckan djurspår i snön. De hittade massor av roliga spår från hundar, vildsvin, rådjur, rävar och ekorrar. Torsdagsgruppen hade lite svårare att hitta färska spår då det snöat under onsdagen och spåren var lite översnöade. Efter spårjakten gick vi in och skrev om våra fynd i våra Skogenböcker.

Idag är det fredag igen och då har vi fredagskul i vanlig ordning. Denna vecka är det Kahoot som gäller.

Vid eventuella frågor, får ni gärna maila: sandra.axelsson-gunnarsson@almhult.se, malin.andersen@almhult.se eller max.jonsson@almhult.se.

Nästa vecka – v. 4
Måndag: fritidsmöte, bokmys med Eva
Tisdag: skapande med Malin – måla som en konstnär
Onsdag: idrottshallen kl. 15.00-16.00 – Harry Potter
Torsdag: gruppaktiviteter: grupp 3 ute med Max och Ena, grupp 1 pepparkakshusbygge med Malin och Sandra och grupp 2 inne med Eva
Fredag: fredagskul – fredagsutmaning

På gång:
Studiedag onsdag 31/1 – fritids hela dagen
Sportlov v. 8
Studiedag torsdag 7/3 – fritids hela dagen
Påsklov v. 13

Kramar
Sandra, Malin, Max, Eva och Ena <3

Det här inlägget postades i Fritids F-2. Bokmärk permalänken.