Fritidsbrev vecka 5

Hejhej!

Då var ytterligare en vecka slut – tiden går fort när man har roligt 🙂

Som flera av er nog har sett har vi lagt fram alla kvarglömda kläder i båda hallarna. Det är både vanliga kläder och ytterkläder. Se gärna över dessa om det är något som har varit saknat. Det kommer att ligga kvar fram till sportlovet och sedan skänks det som inte har hittat sina ägare bort.

I måndags hade vi fritidsmöte där vi gick igenom våra regler för bandyrinken när vi spelar fotboll eller innebandy. Vi tog emot förslag på vad eleverna vill hitta på under torsdagsgrupperna, men även förslag ur förslagslådan samt förslag till tema på Bökhultslägret i sommar. Då Gyllene Klubban kickar igång vecka 10 fick årskurs 2 ge namnförslag till sitt lag. Gyllene Klubban är, för de som inte vet, en fin tradition här på Klöxhultsskolans fritidshem. Alla fritidsavdelningar från årskurs 2-6 deltar i en årlig innebandyturnering – åk 2 spelar endast mot varandra, medan de äldre kör åldersblandade lag. Det är inte obligatoriskt, så vill man inte delta behöver man inte. Vi andra på fritids skapar fina planscher och står och hejar fram vårt lag till vinst 🙂 Efter mellis hade Eva bokmys för de som ville varva ner en stund. Övriga hade fri lek inne och ute. I tisdags var det dags för skapande och måla som en konstnär. Denna veckan stod surrealismen och Salvador Dalí i fokus. Det blev flera härliga och kreativa konstverk.

I onsdags var det studiedag och fritids hela dagen! På förmiddagen gick vi alla ut och delade upp oss i tre grupper – en grupp var i Silverskogen, en annan vid Bäcken och den tredje på lekplatsen vid Mistelvägen. Där stannade vi och lekte fram till lunch. I övrigt bestod dagen av fri lek och diverse pyssel både inne och ute. I torsdags hade vi lite nya aktiviteter på våra torsdagsgrupper – grupp 1 hade kompismassage efter massagesagan Leos vinterdag tillsammans med Eva och Sandra, grupp 2 var ute och lekte tillsammans med Ena och grupp 3 lärde sig ett nytt kortspel, Hugo, tillsammans med Malin och Max. Och i dag är det fredag och fredagskul på schemat, som idag blir Kahoot 🙂

På tisdags- och torsdagsdelningarna i årskurs 1 och 2 har vi denna veckan gått på mönsterjakt i naturen. Eleverna blev indelade i fem grupper om 3 eller 4 i varje grupp. Gruppen fick ett ark med olika mönster som de sedan tillsammans skulle försöka hitta runt omkring sig i naturen. Det var inga krav på att de skulle hitta exakt likadana mönster utan bara något som kunde likna dem. Mönstret längst upp till höger i bilden nedan kunde man exempelvis se om man ställde sig under en stor gran och tittade upp mot kronan. Eleverna fick här, förutom att träna samarbete i mindre grupper, möjlighet att se saker och ting omkring sig med andra ögon och kanske lägga märke till detaljer som man inte sett tidigare.

Några av mönsterarken som eleverna i åk 1 och 2 använde till att leta mönster i naturen.

Vecka 8 är det sportlov, men fritids har öppet. Det ligger ett temporärt schema för sportlovet ute på IST. Det ska vara inlämnat senast idag den 2/2. Ert ordinarie schema den veckan är som tidigare nämnt raderat, så har man inte lämnat in nytt schema förutsätter vi att man är ledig.

Vid eventuella frågor, får ni gärna maila: sandra.axelsson-gunnarsson@almhult.se, malin.andersen@almhult.se eller max.jonsson@almhult.se.

Nästa vecka – v. 6
Måndag: Fritidsmöte, bokmys med Eva
Tisdag: Skapande – måla som en konstnär
Onsdag: Idrottshallen kl. 15.00-16.00, elevstyrd grupp
Torsdag: Grupper – utelek, kompismassage och kortspel
Fredag: Fredagskul – film

På gång:
Sportlov v. 8 – deadline idag 2/2
Studiedag torsdag 7/3 – fritids hela dagen
Påsklov v. 13

Kramar
Sandra, Malin, Max, Eva och Ena <3

Det här inlägget postades i Fritids F-2. Bokmärk permalänken.