1b Veckobrev 6

Hej på er! Vad vi har jobbat i veckan och flitens lampa lyser hos eleverna. I matten har vi tränat vidare på ordningstalen. Vi har gått även börjat träna ental och tiotal och ringa in 10 ental för att byta dem mot ett ental.

våra vänner Gugge och Sum-Sum som lär oss om tiotal och ental

Barnen har klätt sina toarullar med guldpapper och vi är snart i mål med att skriva upp till 100. De kommer att bli superfina.

Hundrarullen

Våra faktatexter om älgen är nu klara och vi har pratat om bilder till faktatext. Kan man ha en goseälg som bild eller är det bättre att använda en bild på en verklig älg. Här var vi överens om att det är bättre att använda en  bild på en verklig älg.

Våra faktatexter om älgen.

Varje morgon börjar vi med intensivläsning och det är härligt att höra vilken melodi det blir när vi läser tillsammans med varandra. Barnen har verkligen kommit in i detta. Vi har gått igenom kap 15 Det blå tåget som är läxa till tisdag 13/2,  man lämnar även in skrivläxan till detta kapitel.  Vi kommer inte att gå igenom något nytt läxkapitel nästa vecka då det är sportlov v 8. Det är dock bra om man ändå läser hemma under lovet, men jag kommer inte ha något läslovsbingo under sportlovet.

OBS! Vill ni som önskade morgontider 07:25-07:55  skicka ett mail till mig igen, gärna innan måndag, så vore jag tacksam. Jag har haft problem med min dator och kommer inte åt mappen där jag sparat ner de som önskade morgontider 

Vecka 7

Måndag: Inneidrott

Tisdag: Kunna läsa kap 15 Det blå tåget med tillhörande skrivläxa

Ha en trevlig helg alla!

Maria

 

Det här inlägget postades i 1B. Bokmärk permalänken.