1B Veckobrev 7

Hej på er! Vad veckorna springer på, nästa vecka är det redan sportlov. I veckan har vi i matten gått in på att träna hela tiotal 0-100. Vi har tittat på hur vi bildar grupper om att varje tiogrupp bildar ett tiotal. Här har jag varit noga med att de ska räkna så att det bildar en grupp och att man stryker över så att man verkligen får ett tiotal och inte 9 ental. Vi tränade strategier om hur man bildar grupp för att man lätt ska kunna få 10 i gruppen. För de som är fortfarande är osäker på talen upp till hundra tränar vi vidare. Här får gärna ni föräldrar räkna hemma med era barn och ställa frågor om vilket tal som kommer före alt efter ett visst angivet tal. Vi har även tiohoppat 10,20,30 osv men även tiohoppat från ex 12,22,32 osv för se mönster.

Tilda vår Vi student har varit i klassen och gjort 4 fältare på vargen så nu kan förhoppningsvis barnen mycket om djuret. De fick fylla i fyrfältaren utifrån faktatext. Vi jobbar också med livet för ca 100 år sedan och vi har tittat på tidslinjen. Efter lovet så ska vi prata om hur skolan kunde se ut då och jämföra med hur det ser ut idag.

I onsdags hade vi på Växthuset pysselförmiddag. Barnen gjorde Alla hjärtans dag pyssel för fulla ”muggar”. Kanske var det någon av er som fick något fint pyssel denna dag.

Vi har ingen ny läsläxa, men jag uppmuntrar alla barn att läsa över lovet. Vi fortsätter att läsa våra läslistor varje morgon.

Jag har skickat ut samtalstider för utvecklingssamtal vis mail. Kan man inte tiden som man fått ser jag helst att man byter med annan elev och meddelar mig detta så att jag vet.

Nästa vecka v 8 är det sportlov.

V 9

Måndag: Idrott inne

Tisdag: Ny läsläxa kap 16 som man ska kunna läsa med flyt till 5 mars.

Önskar er alla ett härligt sportlov

Maria

Det här inlägget postades i 1B. Bokmärk permalänken.