1B Veckobrev 9

Nu är vi igång igen efter sportlovet. I veckan har vi börjat med klockan och då heltimmar. Vi ska kunna namnen på de båda visare att de heter timvisare och minutvisare. Vi ställde klockor efter angiven tid tillsammans och i våra lärpar berättade vi för varandra hur vi visste att vi ställt klockan rätt med rätt benämning på visarna hur de stod. Barnen har också gjort bedömningsstödet i matematik där de räkna.

Vi har tittat på en film om hur det kunde vara att vara barn för 100 år sedan. Här var fokus att vi skulle se efter hur man hade det i skolan och vad man lekte med på fritiden (om man hade någon fritid). Vi tittade också på hur man var klädd och att pojkar alltid hade byxor och kort hår och flickor kjol och långt hår. Så många bra tankar och funderingar det blev när vi pratade om vad vi hade sett och jämförde det med hur det är idag.

Tilda har gjort sin sista del av vargen där barnen och hon skapade en text utifrån de stödord som de hade i fyrfältaren. Så kul att se att de flesta börjar greppa hur de ska jobba med stödord för att skapa en text med dessa. Barnen har skrivit egna texter till bilder där de skulle tänka på vad vi lärt oss om hur en menings ska se ut och hur vi skriver våra bokstäver. Att få till en mening är inte alltid helt lätt.  Man ska kunna att man har stor bokstav i början och punkt  i  slutet av meningen, men också att meningen låter bra och är lagom lång. Vi har gått igenom nästa veckas läsläxa som är kap 16 Prata ut. Läxan ska man kunna läsa med flyt och på tisdag lämnar man även in sin skrivläxa till kap 16.

Är det någon som inte har lämnat sina böcker som man lånade hem under sportlovet så måste jag ha tillbaka dem på måndag då vi ska besöka biblioteket på tisdag.

Nästa vecka är det studiedag på torsdag så då är det ingen skola men fritids är öppet.

Nästa vecka börjar jag med utvecklingssamtalen. Alla har fått sina samtalstider och samtalen kommer ta ca 30 min och barnet är med på samtalet.

Måndag: Idrott

Tisdag: Vi ska kunna läsa kap 16 och lämna in skrivläxan. Vi går igenom kap 17

Torsdag: Studiedag

Ha en trevlig helg!

Maria

Det här inlägget postades i 1B. Bokmärk permalänken.