Fritidsbrev vecka 9

Hejhej!

Nu är vi äntligen igång och tillbaka i rutinerna igen efter en veckas lov. Våren har börjat visa sig så smått, men än är det emellanåt ganska kallt. Det är bra om era barn har ytterkläder även för varmare väder på sina platser i hallen, såsom tunnare vantar, mössa och överdragsbyxor och/eller en fleecejacka eller tunnare jacka.

I måndags startade vi veckan med fritidsmöte där vi bland annat lyfte den kommande veckan och läste upp lapparna som låg i förslagslådan, men vi pratade återigen om vikten av att städa upp efter sig både inom- och utomhus för att våra saker dels ska hålla längre, men även så att sakerna inte försvinner. Efter mellis hade Eva bokmys inne i gamla kudden. Resterande var ute och lekte hela eftermiddagen i det härliga vädret.

I tisdags kunde man göra fina vårblommor av garn eller piprensare på skapandet. Ville man inte det så kunde man leka fritt ute eller inne, pärla eller pyssla. I onsdags var det Kinesiska muren i idrottshallen och de som inte ville göra det var ute resten av eftermiddagen. I torsdags startade vi upp tre nya grupper; lekar med tjejerna från BF, utelek och sällskapsspel inne. Idag är det fredag och fredagskul står på schemat. Just idag är det fredagsutmaning och då kör vi en muggutmaning, som tränar både fokus, problemlösning och att följa instruktioner 🙂

I årskurs 1 och 2 har vi denna veckan under tisdags- och torsdagsdelningarna varit samlare. Eleverna har två och två fått i uppgift att samla på sig så många olika föremål de kan hitta i naturen under en viss tid för att sedan sortera dessa i olika grupper efter art (ex kottar för sig och löv för sig) och sedan sortera från stort till smått samt se vilket av föremålen som var lättast respektive tyngst. Att sortera efter art tyckte någon var svårt då man kanske inte vet hur man ska artbetämma vissa löv, beroende på om de är från en buske eller från ett träd.

Vecka 13 är det påsklov, men fritids har öppet. Det ligger ett temporärt schema för påsklovet ute på IST from idag. Det ska vara inlämnat senast fredag den 8/3, dvs nästa fredag. Ert ordinarie schema den veckan är som ni vet raderat, så har man inte lämnat in nytt schema tills dess förutsätter vi att man är ledig.

Vid eventuella frågor, får ni gärna maila: sandra.axelsson-gunnarsson@almhult.se, malin.andersen@almhult.se eller max.jonsson@almhult.se.

Nästa vecka – v. 10
Måndag: Fritidsmöte, bokmys med Eva
Tisdag: Skapande, Gyllene klubban
Onsdag: Idrottshallen kl. 15.00-16.00 – elevstyrd grupp
Torsdag: Studiedag – fritids hela dagen
Fredag: Fredagskul – Bingo

På gång:

  • Påsklov v. 13
  • Utvärderingsdag på fritids onsdag 8/5 – Detta är en vanlig skoldag, men alla elever i årskurs F-2 slutar denna dag kl. 12.00. Fritids är stängt!
  • Klämdag fredag 10/5 – fritids är öppet!
  • Klämdag fredag 7/6 – fritids är öppet!
  • Bökhultsläger v. 25-26 och sommarfritids – lapparna skickas ut på fredag 8/3. Dessa ska lämnas in både på IST och i pappersform senast måndag 8/4

Kramar
Sandra, Malin, Max, Eva och Ena <3

Det här inlägget postades i Fritids F-2. Bokmärk permalänken.