1B Veckobrev 10

Vi har haft en härlig vecka och jobbat på flitigt. I SO har vi sammanfattat och skrivit hur det var i skolan för 100 år sedan och vad man gjorde på fritiden. Visste ni att man suddade med en hartass och att man inte fick skolmat utan det fick man ta med sig. Vi har också läst en berättelse om två barn och deras skolgång för ca 100 år sedan och hur de hade det. Vi fortsätter att prata om hur var att bo på landet och hur det var att bo i staden.

I matten har vi jobbat  med heltimmar och halvtimmar. Här får ni gärna prata med era barn hemma om klockan för det är inte alltid lätt att få kläm på.

Vi besökte biblioteket i veckan och vi lånade både nya bänkböcker men även böcker som vi har i vår bokhylla vid klassrummet. Vi fortsätter att läsa våra läslistor några dagar till så i nästa vecka blir sista dagarna med läslistor, då kommer vi att återgå att enbart läsa i bänkboken.

Veckans bokstav har varit uppmärksammat extra är  Åå. Vi rimmade med Åå på olika ord för att lyssna efter ljud och hur det slutar. Läsläxan till nästa tisdag den 12/3 är kap 17 och då lämnar man även in skrivläxan. Jag vill att ni föräldrar tittar på era barns skrivläxa så att de har skrivit med hela meningar och att de använt stor bokstav och punkt.

Jag fortsätter med utvecklingssamtalen i nästa vecka så ha koll på vilken tid ni har.

 

Måndag: Idrott

Tisdag: Läsläxa och skrivläxa kap 17.

Önskar alla en trevlig helg !

Maria

 

Det här inlägget postades i 1B. Bokmärk permalänken.