Fritidsbrev vecka 10

Hejsan!

Vilket härligt vårväder vi har haft i veckan, trots lite frostiga morgnar 🙂 Det innebär att era barn behöver ha kläder för både varmare och kallare väder med sig till skolan och fritids, då det kan krävas överdragsbyxor och tjock jacka på förmiddagen, men en fleece och en lite tunnare jacka på eftermiddagarna. Ni får gärna också prata med era barn om hur ni vill att de ska klä sig när de är ute.

I måndags kickade vi igång veckan med fritidsmöte, i vanlig ordning. Vi påminde återigen vikten av att städa upp efter sig ute och att spola efter sig på toaletterna. Eleverna i F och 1 önskade även få speltid på rinken utan 2:orna , då det ibland blir lite tuff attityd när 2:orna spelar. Efter mellis hade Eva bokmys i gamla kudden och resterande var antingen ute och lekte eller pysslade, ritade eller lekte inomhus.

I tisdags hade vi nyinvigning av gamla kudden i skolan. Den heter numera Megamysen och ska vara en plats för vila, lite lugnare aktiviteter eller att man bygger med plusplus och liknande. Efter mellis var det premiär för Gyllene klubban. Vi spelade en tuff match mot Monte, som vann med 4-1. Bra kämpat, alla 2:or <3 Vi hade också skapande där man kunde göra små fjärilar av tapet. I onsdags var det en elevstyrd basketgrupp i idrottshallen. De som inte ville delta i det var ute och lekte hela eftermiddagen i det härliga vårvädret.

I torsdags var det studiedag. Även denna dag bjöds vi på härligt och soligt vårväder. Innan lunch lekte vi ute på skolgården och efter lunch erbjöds man vara antingen ute eller inne. Vid kl. 13 gick vi alla ut till lekplatsen vid Himlavalvet. När vi kom tillbaka till Växthuset hade vi fått ett brev där det stod att Bokstavssmaskaren hade stulit alla R och att vi skulle hjälpa till att leta upp dem. Runt skolgården fanns det olika ledtrådar som ledde fram till alla stulna R och ett meddelande med omkullkastade bokstäver – som bildade ”Nu är det dags för mellis ute. Det blir korv med bröd”. Väldigt uppskattat! Idag är det fredag och fredagskul där vi erbjuder bingo.

På skogendelningen i årskurs 1 och 2 denna veckan hade vi båda grupperna under tisdagen, då det var studiedag på torsdagen. Vi gick bort till skogen bakom Klöxhultsbacken och letade knoppisar. Vi hittade bland annat Skäggige Hassel, Långe Boke, Vasse Aspe, Eka Papiljott, Lilla Björk, Hårige Rönn och Söta Sälg.

Vecka 13 är det påsklov, men fritids har öppet. Det temporära schemat för påsklovet ska vara inlämnat på IST senast idag den 8/3. Ert ordinarie schema den veckan är som ni vet raderat, så har man inte lämnat in nytt schema förutsätter vi att man är ledig.

Idag skickas även lapparna om Bökhultslägret och sommarfritids ut. Dessa ska lämnas in både på IST och i pappersform senast måndag 8/4.

Vid eventuella frågor, får ni gärna maila: sandra.axelsson-gunnarsson@almhult.se, malin.andersen@almhult.se eller max.jonsson@almhult.se.

Nästa vecka – v. 11
Måndag: Fritidsmöte, bokmys med Eva
Tisdag: Skapande
Onsdag: Idrottshallen kl. 15.00-16.00 – elevstyrd grupp
Torsdag: Gyllene klubban, utelek och aktiviteter med BF
Fredag: Fredagskul – Kahoot

På gång:

  • Påsklov v. 13
  • Utvärderingsdag på fritids onsdag 8/5 – Detta är en vanlig skoldag, men alla elever i årskurs F-2 slutar denna dag kl. 12.00. Fritids är stängt!
  • Klämdag fredag 10/5 – fritids är öppet!
  • Klämdag fredag 7/6 – fritids är öppet!
  • Bökhultsläger v. 25-26 och sommarfritids – deadline 8/4

Kramar
Sandra, Malin, Max, Eva och Ena <3

Det här inlägget postades i Fritids F-2. Bokmärk permalänken.