1B Veckobrev 11

I veckan har vi lärt oss mera om enheten centimeter (cm) i matten. Vi började med att jämföra och titta närmare på två olika linjaler där den ena linjalen började med 0 precis i början och där den andra linjalen började med 0 en bit in. Här pratade vi om att det är viktigt att vi tittar var vi har 0 cm och börjar mäta därifrån. Vi mätte sedan olika föremål i klassrummet men vi har även jobbat och hjälpa Gugge och Sum-Sum att mäta. Vi har också pratat och jobbat med halvtimme på klockan.

Här mäter vi olika föremål i klassrummet. Även en och annan kroppsdel blev mätt.

Veckans bokstav har varit Uu och vi har tränat lite extra på att skriva svar med hela meningar till frågor. Vi har också i par tittat på felaktiga meningar och frågor och listat ut vad som var fel.  Nästa veckas läsläxa och skrivläxa är kap 18 och det blir den sista läxan innan påsklovet.

Vi har läst och pratat och vi jämförde om hur det var att bo på landet resp stan för hundra år sedan. Vi hade delat in oss i team landet och staden och teamet fick berätta för varandra vad man lärt sig och det skrev vi upp i en tankekarta. Nästa steg är att vi ska skriva i vår mapp.

Barnen har börjat att måla videkissar som vi ska hänga upp i klassrummet. Vi börjar med att måla bakgrunden med vattenfärg och i nästa vecka ska vi måla videkissarna när bakgrunden har torkat.

Så här fina blir våra videkissar.

Bild från när vi invigde Megamysen.

Jag fortsätter med utvecklingssamtalen i nästa vecka så välkomna ni som ännu inte har varit här.

Måndag: Idrott

Tisdag: Läsläxa och skrivläxa kap 18

Torsdag: Påskpyssel

Önskar er alla en trevlig helg.

Maria

 

Det här inlägget postades i 1B. Bokmärk permalänken.