Fritidsbrev v.11

 

Hej på er,

veckorna rullar vidare här, men ingen vecka är den andra lik….

Denna veckan har vi fått ändra om en del pga frånvaro hos oss i personalen men ändå lyckats genomföra i princip allt vi hade planerat.

I måndags hade vi fritidsmöte med eleverna och pratade bland annat om vilka kläder vi har på oss nu när våren kommer och hur vi behöver bli bättre på att städa efter oss utomhus. Det ligger bland annat ofta sandleksaker kvar ute. Efter mellis höll Linda i lite bokmys medans andra pärlade inne eller var ute med Malin.

I tisdags stannade vi kvar inne efter mellis och de skapandes bland annat en hel del på olika håll i våra rum. Några var med på vårt styrda skapande, medan andra byggde plus plus men även stora skapelser i byggen. Några skapade armband och halsband och en del gjorde pärlplattor.

I onsdags var vi på baksidan och lekte vid himlavalvet innan vi gick in och åt mellis. efter mellanmålet gick en del ut medans andra stannade kvar inne för att spela spel, rita, bygga eller pärla. Det blev tyvärr ingen idrottshallen då vi var kort om personal.

Igår var det gyllene klubban och vi spelade dubbla matcher. Det blev lika 1-1 mot Himlavalvet i en svängig match, samt en förlust mot Arken med 0-7. De som inte spelade fick välja på att följa med och titta på matcherna, eller stanna kvar inne på fritids.

I eftermiddag blir det Kahoot efter mellis innan vi tar helg igen 🙂 vi hoppas de fina vår vädret kommer fram snart igen för snart kommer de och sopar bort gruset från vår utegård =)

I skogen denna veckan med årskurs 1 och 2 så har vi haft en sinnesövning där vi testat våra sinnen i naturen. vad såg vi? vad kände vi? vad doftade det? Detta kan ni fråga era barn om hemma 🙂

Bökhultslappen och sommarlovslappen har alla elever fått hem. Vi ber er fylla i både IST och lappen samt lämna in detta innan den 8/4 för att vi ska kunna planera upp lägret samt sommarfritids på bästa sätt 🙂 Sommarfritids bedrivs iår på Internationella skolan här i Älmhult under vecka 28-31. Övriga veckor är de på här på Klöxhult.

 

Nästa vecka – v. 12
Måndag: Fritidsmöte, bokmys
Tisdag: Skapande
Onsdag: Idrottshallen kl. 15.00-16.00 – elevstyrd grupp
Torsdag: Gyllene klubban, utelek och aktiviteter med BF
Fredag: Fredagskul – Film

På gång:

  • Utvärderingsdag på fritids onsdag 8/5 – Detta är en vanlig skoldag, men alla elever i årskurs F-2 slutar denna dag kl. 12.00. Fritids är stängt!
  • Klämdag fredag 10/5 – fritids är öppet!
  • Klämdag fredag 7/6 – fritids är öppet!

Trevlig helg önskar:

Max, Malin, Ena, Sandra och Eva

Det här inlägget postades i Fritids F-2. Bokmärk permalänken.