1B Veckobrev 12

I klass 1b lyser flitens lampa och i veckan har vi hunnit med en hel del. Vi har bland annat jobbat med symmetri i matten och tittat närmar på olika bilder. Vi fick verkligen vänd och vrida på symmetrilinjen för att se om bilden var symmetrisk eller ej. Vi har också tränat lite extra på våra strategier i plus och minus. Öppna utsagor med minus var  lite svårare för flera och då speciellt   __-5=3. Här behöver vi tänka vad hade vi från början innan vi tar bort 5 och har 3 kvar. Vi pratar mycket om att minus och plus hör ihop och här kan man tänka 5+3=8 och då vet vi att 8-5=3, vi har 8 från början.

Vi har också hunnit med Legilexi där barnen testas dels på läsförståelse men även ordkunskap. Så duktiga de var och jobbade på flitigt.

I SO har vi skrivit om hur det var att bo på landet och i staden för ca 100 år sedan. Nu återstår det att jämföra detta med hur det är idag. Barnen tyckte det var spännande att se på bilder där man lekte på gatorna pga att det inte fanns så många bilar, vilket kanske inte fungerar idag.

I torsdags hade vi påskpyssel och man fick gå på äggjakt på skolgården och leta ägg som bildade ett påskord, en rolig uppgift tyckte de. Kanske hade barnen med sig lite påskpyssel hem i väskan.

Klassrummet kommer snart att prydas av våra fina videkissar som är klara. Vi gjorde det sista idag . De blev verkligen fina.

Vi avslutade veckan med att gå en tipspromenad på Växthuset. Man fick svara på frågor om påsken och det var ju passande då nästa vecka är påsklov. Jag vill uppmuntra alla barnen att fortsätta att läsa under lovet för vad duktiga de börjar bli. Med erfarenhet så vet jag att man kan tappa det snabbt om man inte läser något varje dag. Vi har ingen läsläxa under lovet så det är kanske ett bra tillfälle att besöka biblioteket.

Jag önskar alla en trevlig helg och en härlig påsk så ses jag och barnen igen efter påsklovet.

Maria

Det här inlägget postades i 1B. Bokmärk permalänken.