Fritidsbrev vecka 12

Hejhej!

I måndags hade vi fritidsmöte där vi bland annat påminde om att vi måste bli duktigare på att städa upp uteleksakerna och cyklarna efter oss när vi har varit ute då det ofta ligger kvar mycket ute när alla gått in. Detta bidrar till att det både kan försvinna eller gå sönder saker. Vi har också en praktikelev från BF i F-klassen, som heter Sophia. Hon är även med på fritids på eftermiddagarna :). Efter mellis hade Eva bokmys.

I tisdags erbjöd vi att göra ett påskpyssel under skapandetiden – ägg av tapet som man kan hänga upp exempelvis i riset eller i fönstret. Övriga var ute, skapade fritt eller lekte inomhus.

I onsdags var det en elevstyrd grupp i idrottshallen där de spelade fotboll och övade straffar. De elever som inte ville vara med i idrottshallen stannade på fritids.

Igår, torsdag, var det slutspel i Gyllene Klubban och Växthuset spelade om bronsplatsen mot Himlavalvet. Växthuset vann med 1-0 efter en spännande match som avgjordes med en snygg straffräddning. Bra jobbat, innebandygänget! De som ville titta fick följa med till idrottshallen, resterande var kvar på fritids och gjorde lugna aktiviteter som att pärla, läsa och rita. När matcherna var slut gick ett gäng ut och sprang av sig glädjeruset efter bronsvinsten.

Idag är det fredag och då blir det film som fredagsmys.

På delningarna den här veckan har årkurs 2 börjat med cykelskola tillsammans med Malin och Max, vilket innebär att årskurs 1 går själva till skogen tillsammans med Sandra. 2:orna hade den här veckan teknikövningar, såsom att leda cykeln korrekt, cykla rakt, starta i backe och träna på att våga släppa med ena handen för att signalera till övriga trafikanter vart man ska. 1:orna tittade till sina naturrutor i hemskogen, nu när snön har försvunnit. Tanken är att de ska titta till dem en gång till innan sommarlovet, när det kommit lite grönska.

Lapparna om Bökhultslägret och sommarfritids har alla elever fått hem. Vi ber er att fylla i dessa både på IST och i pappersform senast måndag 8/4. I år är sommarfritids på Internationella skolan i Älmhult under veckorna 28-31. Övriga veckor är vi här på Klöxhult.

Vid eventuella frågor, får ni gärna maila: sandra.axelsson-gunnarsson@almhult.se, malin.andersen@almhult.se eller max.jonsson@almhult.se.

Nästa vecka – v. 13 Påsklov
Måndag: Påskpyssel med Arken
Tisdag: Hinderbana med Växthuset
Onsdag: Äggrullning med Himlavalvet
Torsdag: Påskstafett med Monte
Fredag: Långfredag – fritids stängt

På gång:

  • Utvärderingsdag på fritids onsdag 8/5 – Detta är en vanlig skoldag, men alla elever i årskurs F-2 slutar denna dag kl. 12.00. Fritids är stängt!
  • Klämdag fredag 10/5 – fritids är öppet!
  • Klämdag fredag 7/6 – fritids är öppet!
  • Bökhultsläger v. 25-26

(lite tidiga) påskkramar från
Sandra, Malin, Max, Eva och Ena <3

Det här inlägget postades i Fritids F-2. Bokmärk permalänken.