1B Veckobrev 14

Nu är vi tillbaka efter påskledighet. Vi har i veckan börjat ett nytt kapitel i matteboken. Våra mål för kapitlet är våra mynts olika värden, addera och subtrahera hela tiotal och addition och subtraktion 0-20. Det finns ett samband mellan att addera och subtrahera ental i talområdet 0-10 och att addera och subtrahera hela tiotal. Vet vi att 5+3= 8 så ser vi sambandet med hela tiotal 50+30=80.

Vår bok om hur det såg ut för 100 år sedan är nu klar och det sista vi gjorde var att jämföra saker för 100 år sedan med nutid nu och om det fanns något som var lika. Boken har man fått ta hem så den ska ligga i väskan om barnen inte redan visat den för er. Nästa tema som vi kommer jobba med är vårblommor, även om det inte ser ut att vara vår ännu när man tittar ut genom fönstret. Kanske kan våren lite snabbare för på musiken så sjöng vi någon vårsång. Vi får se….

I svenska har vi repeterat det som vi lärt oss de senaste veckorna. Vi fortsätter att träna att skriva meningar med stor bokstav och punkt och att läsa igenom så att den låter bra.

Önskar er alla en trevlig helg.

Maria

 

Det här inlägget postades i 1B. Bokmärk permalänken.