Fritidsbrev vecka 14

Hejhallå i det luriga aprilvädret!

Helt plötsligt fick vi tillbaka vintern igen, efter en härlig och vårig påsklovsvecka. Hoppas ni alla har haft en härlig påsk 🙂

Den här veckan har varit lite kortare än vanligt och vi hade därför fritidsmöte i tisdags istället. Där lyfte eleverna själva att de behövde bli bättre på att städa efter sig inomhus. Från och med denna veckan är det okej att spela kula under fritidstid. Det är fortfarande max 20 kulor med till skolan per dag som gäller. Vi vill att kulspelet ska vara roligt och att eleverna ska lära sig saker tillsammans såsom turtagning, matematik och samarbete. Så den här terminen har vi lagt till en ny regel om att vi endast spelar med klotrunda kulor i glas, nickel eller sten. Dvs inga pizzor, kineser eller andra olikformade glasstenar. Detta för att vi inte vill att kulspelet ska bli en statusgrej om vem som har coolast eller mest annorlunda kulor. Efter mellis kunde man välja att leka antingen ute eller inne.

I onsdags lekte vi svanstagen och dansdatten i idrottshallen. Dansdatten är alltid populärt så vi hade med oss många elever dit. Valde man att vara kvar på fritids var man antingen ute och lekte eller pysslade, pärlade eller lekte inomhus. I torsdags var ett gäng inne och hade lekar med BF-tjejerna, resten var ute och hade fri lek.

På tisdags- och torsdagsdelningarna i årskurs 1 och 2 har årskurs 2 tillsammans med Malin och Max den här veckan börjat cykla runt i Klöxhult för att träna svängar och rondeller. Vi cyklade även förbi och hejade på flera elevers hus. Årskurs 1 har gått till Arnolds park tillsammans med Sandra för att leta efter fler knoppisar, och vi hittade bland annat kastanj, hassel, björk, ek, al, bok, asp och lönn. Förutom knoppisar på träd och buskar fanns det också fullt med vitsippor i Arnolds park, även om de såg lite ledsna ut efter det tillfälliga snöfallet.

Idag är det fredag och fredagskul i vanlig ordning. Denna veckan är det fredagsutmaning, som går ut på att bygga ett så högt torn som möjligt med hjälp av klossar och kaplastavar. Det får man lov att göra enskilt eller i grupp – vilket man själv föredrar.

Det preliminära schemat för klämdagen 10/5 ligger nu ute på IST med deadline fredagen den 19/4. Vi påminner er även om att fylla i era tider för Bökhultslägret och sommarfritids, både på IST och i pappersform senast måndag 8/4.

Vid eventuella frågor, får ni gärna maila: sandra.axelsson-gunnarsson@almhult.se, malin.andersen@almhult.se eller max.jonsson@almhult.se.

Nästa vecka – v. 15 
Måndag: fritidsmöte, bokmys, elevstyrd grupp: spa/massage
Tisdag: elevstyrda grupper: pyssel eller frisör
Onsdag: ute, elevstyrd innebandygrupp i idrottshallen eller elevstyrd pärlgrupp på fritids
Torsdag: lekar med BF inomhus, elevstyrd grupp: massage och måla naglar, ute
Fredag: bingo

På gång:

  • Utvärderingsdag på fritids onsdag 8/5 – Detta är en vanlig skoldag, men alla elever i årskurs F-2 slutar denna dag kl. 12.00. Fritids är stängt!
  • Klämdag fredag 10/5 – fritids är öppet! – deadline 19/4
  • Klämdag fredag 7/6 – fritids är öppet!
  • Bökhultsläger v. 25-26

Kramar från
Sandra, Malin, Max, Eva och Ena

Det här inlägget postades i Fritids F-2. Bokmärk permalänken.