1B Veckobrev 16

I veckan som gått så har vi jobbat vidare med träna addition och subtrahera med hela tiotal. Vi har också tränat vidare på de öppna utsagorna. Nu kommer vi att gå vidare med att jobba med programmering och talföljd.

I tisdags så hade vi svenska ute. Vi gick rimpromenad och alla skulle leta efter rimord i naturen som räven hade gömt till de bilder vi hade. Vi gick även en tipspromenad som handlade om vårblommor som är vårt tema just nu.

Vi har också hunnit med att besöka biblioteket. Där lånade vi böcker till läsmyset som vi har varje morgon, men vi lånade även böcker till vår hylla.

Alla har börjat med att skriva fina berättelser till bilder där vi ska berätta i kronologisk ordning. Vi skulle ha med vem/var/problem/lösning utifrån de bilder som vi såg. Det har blivit många små roliga berättelser.

Veckans bokstav har varit Pp. Vi har även pratat om orden mig, dig och sig och bildat meningar med dessa ord. Lite svårt tyckte nog en del att det var att få ihop meningar men det gick.  Läsläxan till tisdag är kapitel 20 plus tillhörande skrivläxa. Läxan ska vara gjord till tisdag v17.

På elevens val har vi börjat bygga båtar/flottar som vi ska sjösätta lite längre fram. Idag tittade vi på hur vi kunde bygga och vi letade även efter material i naturen för att kunna bygga den nästa gång vi har elevens val.

Det ligger mycket kläder på hyllorna i hallså ta en kik om det är något som man kan plocka hem.

Måndag: Idrott

Tisdag: Läsläxa kap 20 plus skrivläxa

Önskar alla en trevlig helg!

Maria

 

 

 

Det här inlägget postades i 1B. Bokmärk permalänken.