Fritidsbrev vecka 16

Hej!

Aprilvädret fortsätter att vara växlande från varmt och soligt till kallt, blåsigt och regnigt. Se över ert barns ytterkläder så att de har kläder för alla väder, samt att de har extrakläder i lådan om det skulle behövas.

Vi har fr o m denna vecka fram till vecka 20 en APL-elev från Barn- och fritidsprogrammet, Inge. Flera av er känner säkert igen Inge sedan tidigare då hon hade praktik hos oss på Växthuset även förra våren 🙂

Vi startade fritidsveckan med fritidsmöte med Max. Vi lyfte den kommande veckan och pratade återigen om vikten av att städa och ställa saker på rätt plats, både inom- och utomhus. Eleverna tyckte att det blev mycket tjafs i kulhålan när andra avdelningar kommer och spelar med oss, så vi har beslutat att bara spela kula med oss, här på Växthuset. Efter mellis kunde man välja på att vara ute, vara med på Evas bokmys eller ha fritt inne. Ett gäng pysslade med papper och färg, några lekte med plusplus eller pärlade.

I tisdags efter mellis var vi lite ont om personal, så eleverna var utomhus hela eftermiddagen.

I onsdags skulle det varit en elevstyrd innebandygrupp i idrottshallen, men intresset var tyvärr lite svalt så det flyttades till nästa vecka. Istället valde man att vara ute och leka, spela kula eller kubb, eller att vara inne och ha lugna aktiviteter.

På tisdags- och torsdagsdelningarna i årskurs 1 och 2 har årkurs 1 denna veckan haft en liten repetition av allemansrätten genom en Sant eller Falskt-övning tillsammans med Sandra. Fråga gärna era barn om allemansrätten och vad den innebär. Årkurs 2 cyklar för fullt tillsammans med Malin och Max. Den här veckan har de varit i Loshult en vända.

I torsdags efter mellis fick man välja mellan att vara antingen inne eller ute. Ute var det full aktivitet i kulhålan, eller i skogen och inomhus ritade eller pärlade de.

Idag är det fredag och fredagskul, precis som vanligt 🙂 Detta har vi efter mellis och då blir det Kahoot.

Det preliminära schemat för klämdagen 10/5 har deadline idag 19/4. 

Sommarfritids är i år på Internationella skolan ISÄ vecka 28, 29, 30, 31. Ni som har fyllt i att era barn ska komma under dessa veckor har möjlighet att besöka ISÄ under öppet hus den 5 juni 16:30-17:30.

Under veckorna 28-31 kommer det inte att vara någon personal från Växthuset på plats på ISÄ som det ser ut just nu. Har ni frågor om Bökhultslägret eller sommarfritids så kontakta Max när ni lämnar/hämtar eller maila: max.jonsson@almhult.se. Detta gäller även om ni behöver ändra era barns tider i IST under bökhultslägret/sommarfritids. Om ni inte skickar in ändringen till oss så kommer vi inte se den! Ert barns schema för Bökhultslägret/sommarfritids är nu ”låst” så vi uppskattar om ni meddelar eventuella tidsändringar/ledighet till Max.

Nästa vecka – v. 17 
Måndag: fritidsmöte, bokmys
Tisdag: skapande, ute
Onsdag: ute, idrottshallen – elevstyrd grupp
Torsdag: aktivitet med Inge, ute
Fredag: film

På gång:

  • Utvärderingsdag på fritids onsdag 8/5 – Detta är en vanlig skoldag, men alla elever i årskurs F-2 slutar denna dag kl. 12.00. Fritids är stängt!
  • Klämdag fredag 10/5 – fritids är öppet! 
  • Klämdag fredag 7/6 – fritids är öppet!
  • Bökhultsläger v. 25-26

Trevlig helg!
Sandra, Malin, Max, Eva och Ena

Det här inlägget postades i Fritids F-2. Bokmärk permalänken.