1B Veckobrev 17

Hej!  I veckan har vi börjat ett nytt kapitel i matten där målen är att lära sig mera om bl a programmering, Vi började med att prata om vad programmering kunde vara och hur kan datorn veta vad den ska göra. Vi tittade därefter på en film där vi fick veta svaren på våra frågor om vi inte redan inte visste det. Därefter gjorde vi en övning där vi skulle skriva ett hemligt ord med hjälp av ASCII koden  1 och 0, språket som datorer pratar med. Det hemliga ordet skulle sedan en kompis lösa. Inte helt lätt att få till koderna men det gick bra för de flesta att lösa kompisens ord. Alla tränar vidare för  att få upp hastigheten på de öppna utsagorna och minus i talområde 0-10.

Här skriver vi ett hemligt ord till kompisen.

Vi jobbar vidare med våra vårblommor och vi har i veckan haft en bilduppgift där vi skulle rita vårblommor i symmetri. Man fick välja en blomma där man halva bilden blomman och den andra halvan skulle man själv rita. Måste säga att det var verkligen roligt att hur alla gick in i uppgiften och slutresultatet blev fantastiska vårblommor. Vi jobbade tillsammans med åk 2.

Några av våra fina blommor.

Nästa veckas läxa är skrivläxa och läsläxa kapitel 21 i Magiska kulan och den ska man kunna läsa med flyt till tisdag i nästa vecka.

Tisdagen den 7 maj kommer klassen att åka till Möckelsnäs för att titta på Godiskantaten – en grönare opera. En föreställning med ekologiska förtecken. Med utgångspunkt från J.S Bachs ”Kaffekantaten”, har man tillsammans med kompositören Christofer Elgh och librettisten Hanna Höglund skapat ett musikdramatiskt verk för barn. Vi kommer att åka buss från skolan efter rasten och vi är tillbaka innan skoldagens slut. Barnen har kläder efter väder då vi efter föreställningen ska gå en naturstig runt Möckelsnäs. Barnen får ha med sig en fika (ej godis och läsk). Lunchen fixar skolan som blir en baguette med dricka och frukt. Man har med sig en väska där man kan ha sin fika/lunch i samt något man kan sitta på då vi fikar och äter lunch utomhus.

Här är vår plantering av bajs. Ser ni det har kommit något grönt. Undra vad älgen har ätit?

Måndag: Idrott utomhus. Tänk på kläder för idrott utomhus.

Tisdag: Läsläxa kap 21 med tillhörande skrivläxa

Onsdag: Helgdag 1 maj

Önskar alla en trevlig helg!

Maria

Det här inlägget postades i 1B. Bokmärk permalänken.