Fritidsbrev vecka 17

Hejsan!

April fortsätter bjuda på ostadigt väder med sol och lite värme men också med snö och snålblåst. Vi fortsätter att påminna om att se över ert barns ytterkläder så att de har vad de behöver för att kunna vistas utomhus i alla väder, samt att de har extrakläder i lådan.

Det kommer tyvärr inte att bli någon övernattning på fritids i år, men torsdagen den 16/5 mellan kl. 17:30-20:00 kommer vi istället att ha myskväll på fritids med tema Pyjamasparty. Eleverna går hem sin vanliga tid och kommer sen tillbaka när vi öppnar igen. OBS! Vi bjuder inte på kvällsmat! Vi vill gärna ha svar om ert barn kommer senast måndag 6/5 så att vi kan planera upp kvällen på bästa sätt. Mer information kommer hem i pappersform 🙂

Måndagen kickades igång med fritidsmöte tillsammans med Malin där vi lyfte vad som ska hända den kommande veckan, att vi kommer att ha en städdag på fritids där alla elever hjälper till att städa och information om fritidshemmets dag och myskvällen. Vi startar också upp ett litet skapandeprojekt med bildsagor och seriestrippar; eleverna målar bilder som de sen, själva eller i grupp, skriver en historia till. De som inte roade sig med detta, pärlade, ritade fritt eller var ute och spelade kula eller lekte.

I tisdags efter mellis skapade en del elever seriestrippar medan andra ritade fritt eller pärlade. Resterande var utomhus och spelade kula eller lekte.

I onsdags hade vi en elevstyrd innebandygrupp i idrottshallen, som den här gången hade fler som ville vara med. De som inte var i idrottshallen var antingen inne eller ute.

I torsdags hade Inge en aktivitet efter mellis – den magiska påsen, som verkade vara mycket uppskattad. Några få stannade inne för att pärla eller rita och resterande var ute och lekte eller spelade kula.

Idag är det fredag och då har vi lite fredagsmys efter mellis i form av film 🙂

Veckans tisdags- och torsdagsdelningar i årskurs 1 och 2 har den här veckan sett lite annorlunda ut. I tisdags var alla elever inne i sina klassrum, men i torsdags var alla 1:or och 2:or ute i skogen tillsammans med Sandra, Malin, Eva, Inge och Max. De blev där indelade i par eller mindre grupper och sedan tilldelade ett varsitt litet uppdrag där de skulle bygga något åt ett specifikt djur, exempelvis ”Ett hus till en mus”, ”Ett hörn till en björn” eller ”En kåk till en vråk” med bild på det specifika djuret som stöd. Denna övning tränade samarbete, bygg- och konstruktion och fantasi. Det blev många fina och fantasifulla byggen och flera elever lärde sig lite nya djur och synonymer, som att t ex kåk, villa och hus är olika ord för samma sak.

Det preliminära schemat för klämdagen 7/6 ligger nu ute på IST och har deadline fredag 24/5. 

Sommarfritids är i år på Internationella skolan ISÄ vecka 28, 29, 30, 31. Ni som har fyllt i att era barn ska komma under dessa veckor har möjlighet att besöka ISÄ under öppet hus den 5 juni 16:30-17:30.

Under veckorna 28-31 kommer det inte att vara någon personal från Växthuset på plats på ISÄ som det ser ut just nu. Har ni frågor om Bökhultslägret eller sommarfritids så kontakta Max när ni lämnar/hämtar eller maila: max.jonsson@almhult.se. Detta gäller även om ni behöver ändra era barns tider i IST under Bökhultslägret/sommarfritids. Om ni inte skickar in ändringen till oss så kommer vi inte se den! Ert barns schema för Bökhultslägret/sommarfritids är nu ”låst” så vi uppskattar om ni meddelar eventuella tidsändringar/ledighet till Max.

Nästa vecka – v. 18
Måndag: fritidsmöte, bokmys
Tisdag: skapande, ute
Onsdag: RÖD DAG – fritids stängt
Torsdag: inne och ute
Fredag: fredagskul: fredagsutmaning

På gång:

  • Utvärderingsdag på fritids onsdag 8/5 – Detta är en vanlig skoldag, men alla elever i årskurs F-2 slutar denna dag kl. 12.00. Fritids är stängt!
  • Klämdag fredag 10/5 – fritids är öppet! 
  • Klämdag fredag 7/6 – fritids är öppet!
  • Bökhultsläger v. 25-26

Ha en underbar helg!
Sandra, Malin, Max, Eva och Ena

Det här inlägget postades i Fritids F-2. Bokmärk permalänken.