1B Veckobrev 35

Nu börjar vi allt mer och mer komma in i skolarbetet och vi har i veckan fått några nya böcker som vi börjat arbeta i. Mattebegrepp som antal, flest, lika/olika många, fler än och  färre än har vi tränat både praktiskt och i vår mattebok. Vi har jobbat i vår nya arbetsbok som tillhör vår läsebok som man fick i början av veckan. Här har vi pratat om familjer, hur olika de kan se ut. Barnen fick också träna ordbilderna Jag och Hej då. Vi skapade  meningar tillsammans, därefter fick de skriva meningarna som vi kom fram till i sin skrivbok. Ville man så skrev man även några egna meningar.

Kommer de hem och pratar om svamp så är det vårt nya tema som vi började jobba med i klassen. Vi startade med att de fick se bilder, böcker, utrustning som tillhörde svampområdet. Därefter fick de berätta vad de trodde vi skulle jobba med för tema och de fick berätta vad du kunde om svampar. Vi tittade på en liten film och vi skrev upp alla expertord på vad vi lärt oss på tavlan. Därefter skrev vi en enkel faktatext med hjälp av expertorden. Vilka fina texter det blev.

Alla barn har fått hem sin läsebok som de kommer att få sin läsläxa i. Veckans läxa blir att klä in boken och namna den. Boken ska alltid ligga i plastmappen i väskan när man inte läser i den. Nästa vecka på tisdag kör vi igång med första läsläxan och den ska man kunna läsa med gott flyt till tisdag veckan efter. Här slår jag ett slag för läxläsningen som är måndagar och onsdagar direkt efter skolans slut 13.00. Hit kan man gå om man vill ha hjälp med läxor bland annat läsläxan eller om man varit sjuk och behöver jobba ikapp.

Ni kommer snart få ut era tider för utvecklingssamtal och jag vill veta om någon önskar morgontid innan skolstart. Jag kommer erbjuda några morgontider och det är först till kvarn som gäller . Är man intresserad så mailar man till mig.

Glöm inte föräldramötet 11 september kl 17:30. Vi träffas i klassrummet och vi beräknar att hålla på ca 1,5 tim.

V 36

Måndag: Idrott (Läxläsning 13.00-14.00)

Tisdag: Vi går igenom den nya läsläxan Kapitel 1 (läxan ska man kunna läsa med gott flyt till tisdag v 37)

Onsdag: (Läxläsning 13.00-14.00)

Torsdag:

Fredag: Molnboken (ska ligga i plastmappen i väskan)

Önskar er alla en trevlig helg.

Maria

Det här inlägget postades i 1B. Bokmärk permalänken.