1B Veckobrev 41

Vi har kört igång vårt äppeltema i veckan. Jag började lektionen med att skriva upp olika tal på tavlan som har med äpplen att göra. Det var bland annat tal som 100, 1/4.  Därefter gissade vi hur dessa tal har med äpplen att göra. Talet 100 var att äppelträd kan bli långt över 100 år gamla. 1/4 var att ett äpple består av 25% luft och det är därför det flyter.  Vi lärde oss också vad alla delar på ett träd heter.

Här provar vi äpple. Amorosaäpplet vann som godast äpple i klassen.

  Fakta Amarosa.

Vi jobbar vidare med udda jämna/tal En missuppfattning som vi behöver lära är att ”ett par” inte är några stycken utan ett par är bara två. Här tränade vi genom att dela in och para ihop två och två.

Här jobbar vi med trädet.

Veckans bokstav har varit Rr. Vi har lärt oss att skriva Rr vilket har varit en utmaning för några. Det blir lätt ett v när man skriver lilla r om man inte är noga.

Till tisdag 17/10 ska vi kunna läsa upp vår faktatext om äpplet och man ska kunna berätta om vad man läst om äpplet. Det blir ingen skrivläxa till denna dag. Det är viktigt att när man har skrivläxa att man lämnar in den på tisdagar om jag inte har meddelat något annat. Nu i tisdags var det flera som inte lämnade in sin skrivläxa. Här behöver ni som föräldrar hjälpa era barn att se till att de gör sin läxa och att den ligger plastmappen. Det gäller även läsläxa som alltid ska ligga i plastmappen då vi ibland jobbar med den klassrummet. På tisdag 17/10 får de åter läxa i Den magiska kulan kap 6 som de ska kunna läsa upp tisdag v 43.

  Vårt besök i skogen denna vecka.

Vi avslutade veckan med att 4C besökte oss och hade läsmys för oss. Vi tackar 4C för denna fantastiska timme där vi fick lyssna på alla härliga berättelser.

Måndag: Idrott

Tisdag: Kunna läsa upp äppeltexten med flyt och berätta om äpplet. De får ny läsläxa kap 6 samt skrivläxa till v 43.

Trevlig helg på er alla.

Maria

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.