FB Loggboksbrev vecka 41

Hej!

Vi räknar skoldagar varje dag och ska ha ett litet firande när vi blivit 100 dagar smartare. Nu är vi redan på 41 skoldagar och vi lär oss nya saker varje dag.  

Under veckan har vi hunnit med en massa roligheter tillsammans. Veckan började med att vi firade två kompisar som fyllt sex år under helgen. 

Hela klassen var på biblioteket i tisdags och barnen lär sig alltmer hur de ska hitta bland hyllorna när de letar böcker. När vi jobbade i halvklass Björnbär/Hallon skrev de varsin egen saga med alla de saker vi hade på hyllan  med veckans bokstav. ”Sagan om ekorren Elin” och ”Sagan om Elefanten och Enhörningen”.  

På idrotten jobbade vi i stationer med olika bollövningar och som avslutning några yoga-positioner (berget, katten, kon, fjärilen, hunden) Sedan önskade barnen att göra ”såpbubblorna” till Teddybjörnen Fredriksson.  

Igår på musiken var alla F-2 med igen och vi sjöng och dansade och hade  kul. Eftermiddagen ägnades åt skapande; höstträd, sockermålning och troll-mandalas. 

Idag har kompisarna från Arken varit hos oss. Alltid lika roligt! Sedan fick vi klura på nästa veckas bokstav som är i. En vokal som låter som du är rädd…  

Nästa vecka är ”Må-bra-vecka” 

Likabehandlingsteamet bjuder på frukt, måndag 7.30-8.00 ute på skolgården. 

Måndag: Veckans bokstav är Ii, ta med något som börjar på i. 

Onsdag: Idrott, ta med idrottskläder och handduk 

Trevlig helg!

Hälsningar

Ena, Linda och Nadja.

Det här inlägget postades i F-klass. Bokmärk permalänken.