Fritidsbrev vecka 42

Brrr!

I morse var det kallt när man skulle ta sig till skolan. Tur eleverna gillar att hålla igång på rasterna så det inte fryser så mycket. Glöm inte att fylla på i ombyteslådorna då det börjar ta slut. Tänk även på att det kan behövas både tjockare och tunnare alternativ på platserna nu när vädret växlar fram och tillbaka.

I måndags hade vi fritidsmöte och efter mellis hade vi en uteeftermiddag där eleverna fick välja aktiviteter fritt. Det spelades King och bänken. Några tränade in armgång i klätterställningen och några byggde kojor. I tisdags hade några elever massagegrupp. Det är så mysigt när man kommer in i ett släckt rum med lugn musik och kan lägga sig ner och bli masserad. Det är uppskattat av många elever. Att ha egna grupper tränar eleverna på att planera upp och sen utvärdera en aktivitet för att se vad som behöver förbättras till nästa gång.

I onsdags var det ett riktigt höstväder med regn och blåst. Efter mellis gick vi ut innan många gick till elever idrottshallen och spelade mixboll. Det är en aktivitet där de får spela basket, innebandy och fotboll. Fråga gärna ert barn om de var med och hur det går till. Vi som var kvar på fritids gick in och pärlade, ritade och lekte med plusplus. I torsdags hade vi valbara aktiviteter. Det innebär att vi vuxna erbjuder ett visst antal aktiviteter som sen eleverna kan välja mellan. Syftet med det är dels att eleverna kanske provar på något de inte brukar göra och tillsammans med andra kompisar men även att det blir lite lugnare när många elever vill vara inne och leka.

Idag, fredag väntar fredagsutmaningen som idag är en pricka-rätt aktivitet. Försök få i så många bollar i lådan som möjligt på 1 minut.

Vi hoppas att ni får en trevlig helg!!!

Vid eventuella frågor, får ni gärna maila: sandra.axelsson-gunnarsson@almhult.se, malin.andersen@almhult.se eller max.jonsson@almhult.se.

 
Nästa vecka – v. 42
Måndag: Fritidsmöte och skapande med Malin
Tisdag: Bokmys och elevstyrd grupp utomhus (Bänken)
Onsdag: Idrottshallen med Irmeli kl. 15.00-16.00
Torsdag: Fyra valbara aktiviteter antingen inom- eller utomhus
Fredag: Fredagskul: Kahoot

På gång:
Höstlov v. 44
Studiedag tisdag 21/11 fritids hela dagen

Önskar er en trevlig helg! 😊
Fritidspersonalen på Växthuset

Det här inlägget postades i Fritids F-2. Bokmärk permalänken.