1B Veckobrev 42

I veckan har vi börjat jobba med de geometriska formerna i matematiken. Vi har tittat närmare på kvadrat, rektangel, cirkel och triangel. Vi jämför dem med varandra och vad som är sida och hörn på ett objekt.

I NO började vi att skriva på vår faktatext om äpplet utifrån den läsläxa vi hade till i tisdags. Vi började med att ta ut stödord gemensamt för att därefter i par skriva fakta med de stödord som vi tagit ut. Vi kommer att fortsätta att skriva i nästa vecka då vi inte blev helt klara med våra texter och foga in bilder.

Veckans bokstav har varit bokstaven Ll. Vi har tränat på att skriva dem rätt och vi har skrivit och lyssnat efter ljud med ord med Ll. Vi har också gått igenom sista läsläxan innan läslovet som är kap 6 i Magiska kulan. Kapitel 6 ska man kunna läsa upp med flyt på tisdag och då ska man också lämna in skrivläxan.

I engelskan har vi jobbat med ord som har med Halloween att göra. Vi tittade på en liten film om bakgrunden till att vi firar Halloween och vi lärde oss ord som har med Halloween att göra.

Vi kommer att besöka biblioteket nästa vecka och låna hem böcker som vi ska läsa över läslovet. Barnen kommer att få hem ett Läslovsbingo där man försöker fylla så många rutor man kan. Man ska läsa 10 minuter för att få fylla i en ruta. Efter lovet ska man lämna in sitt Bingo och när man har lämnat det så är man med på en lite utlottning av en liten vinst.

På bilden har vi gjort fina bilder med häxor. Vi började med att måla bakgrunden med vattenfärg och därefter klistrade vi på delar vi klippt ut till en fin häxbild. Vi dekorerade bilden med glitter.

    Några av våra fina häxbilder som nu hänger uppe i klassrummet.

På torsdag den 26/10 kommer vi att ha utedag. Vi går från skolan kl 08.00 till Ok Elmestugan och vi är tillbaka igen vid skoldagens slut kl 13.30. Mer information finns på bloggen under gemensamt.

Måndag: Idrott

Tisdag: Läsläxa och skrivläxa kap 6. Ingen ny läsläxa utan man läser de böcker man lånat under läslovet v 44.

Torsdag: Utedag OK Elmestugan

Önskar er alla en trevlig helg

Maria

 

 

Det här inlägget postades i 1B. Bokmärk permalänken.