FB loggboksbrev vecka 42

Då var det fredag igen och dags för veckans loggboksbrev!

Det har varit en härlig vecka då vi fokuserat lite extra på att må bra. Vi har pratat om vad vi behöver för att må bra och barnen hade många bra idéer kring detta: äta frukt & mat, dricka, sova, vila, meditera, röra på kroppen, vara snälla mot varandra, fråga om man vill ha en kram, att vara älskad. 

Yoga och massage har vi också provat på och det kommer vi att fortsätta med framåt.  

När vi jobbat med veckans bokstav har det blivit ännu en saga med fokus på i-ord och på Läsresan har vi bland annat pratat om vår plats på vår planet jorden/Tellus.  

Några exempel på vad vi har gjort på stationsarbetet: Alla har gjort fantastiska isbjörnar och vi har även hunnit lära oss mer om igelkotten. Vi har haft boksamtal efter att ha läst ”Grodan och främlingen”. Hur kan det kännas att komma ny till en plats/grupp? Hur kan man ta emot en ny kompis på bästa sätt? Om någon säger/gör något som du inte tycker är okej, vad kan du göra då? Återigen visar barnen hur kloka och omtänksamma de är. 

Idag har vi varit och träffat kompisarna på Himlavalvet. Sedan fick vi klura på nästa veckas bokstav som är en Riktigt Ryslig konsonant; Rr 

Nästa vecka: 

Måndag: Ta med en sak som börjar på Rr. Ta med din biblioteksbok om du vill låna en ny. 

Onsdag: idrott, ta med idrottskläder och handduk 

Torsdag: Utedag F-3. Vi är ute oavsett väder, det är därför viktigt att man klär sig både varmt och i kläder som tål regn. Ta med en liten fika att äta på förmiddagen, ingen läsk, nötter eller godis. Något att sitta på, sittunderlag eller liknande samt en matlåda att använda som tallrik. Skolan har med sig lunch och dricka till lunchen. 

Ha en fin helg!

Med vänliga hälsning

Ena, Linda och Nadja.

Det här inlägget postades i F-klass. Bokmärk permalänken.