1B Veckobrev 46

I veckan har vi uppmärksammat att det har varit barnboksveckan och det gjorde vi genom att presentera några barnboksförfattare och lite om deras böcker. Alla barn har dessutom fått hem en katalog med en massa lästips på böcker. Kanske någon av böckerna hamnar på önskelistan till jul. Vi har också gjort fina teckningar med bokstaplar där det  längst upp står en barnboksfigur.

I matten har vi börjat träna 9 och 10-kompisarna. 10 kompisarna kommer vi att lägga en hel del tid på så att de verkligen sitter för de underlättar när vi börjar räkna lite högre tal med övergångar.

Veckans bokstav som vi har jobbat lite extra med har varit bokstaven Nn. Att skriva till bilder var jättekul tyckte flera av barnen. Vi skrev 2o2 till bilder som vi satte in i vår finbok. På tisdag är det studiedag så därför har vi läsläxa kap 8 med skrivläxa till på onsdag.

Det är inte många veckor kvar till lucia så vi har så smått börjat att träna luciasångerna inför vårt uppträdande på morgonen den 15 december. Det kommer att bli fint vill jag lova.

För information om Innebandydiscot se gemensamt.

Vi kommer ha lite julpyssel innan jullovet och därför behöver alla barn ta med en väl rengjord glasburk tänk storlek honungsburk den ska vara utan etikett (se gemensamt)

Önskar alla en trevlig helg

Maria

Det här inlägget postades i 1B. Bokmärk permalänken.