Fritidsbrev vecka 46

Hallå i regnrusket!

Den här veckan har bjudit på varierande väder, regn och rusk, kyla och sol men också lite snö. Vi fortsätter påminna om att era barn behöver ha kläder för alla väder då vi är ute varje dag, oavsett väder. Vi påminner även om att se över era barns extrakläder så det finns om de skulle bli blöta.

Den här veckan har vi gjort fritidstempen med alla elever och vi påminner er vårdnadshavare om att även ni fyller i trivselenkäten för fritids. Länk till enkäten har mailats ut till er alla. Era synpunkter är värdefulla för den fortsatta utvecklingen av vår verksamhet. Deadline är nästa fredag 24 november.

I måndags hade vi som vanligt fritidsmöte där vi bland annat lyfte vad som händer i veckan och en påminnelse om att vi måste bli bättre på att städa efter oss, speciellt vid byte mellan olika aktiviteter. Eleverna fick även komma med förslag på vad de vill göra på fritids såsom olika pyssel, lekar i idrottshallen och andra aktiviteter. Vår APL-elev Albin, som ska vara hos oss till och med vecka 50, presenterade sig. Det finns även en presentation av honom uppe på våra dörrar. Efter mellis pysslade Malin och och Irmeli snögubbar av tapet. Ville man inte pyssla fick man leka fritt inomhus. I tisdags hade Eva bokmys i biblioteket en samtidigt som vi hade en elevstyrd spagrupp där man kunde få bli riktigt ompysslad med massage och nagel- och/eller hårfix. Det var väldigt populärt. De som inte var med på bokmys eller spa byggde med Lego eller plusplus, spelade spel eller ritade. I onsdags lekte ett gäng Toalettagen och Harry Potter i idrottshallen, resterande hade fri lek inom- och utomhus. I torsdags gick vi in lite tidigare från skogen för alla var blöta och kalla så vi hade ett lugnt tempo där vi spelade spel eller ritade. Efter mellis fick man välja på byggen/plusplus, spela spel, rita eller film. Idag är det fredagskul och då bjuds det på filmmys.

I skogen på tisdags- och torsdagsdelningarna med årskurs 1 och 2 har vi den här veckan varit natursökare – även det en samarbets- och kommunikationsövning, men även lite artkunskap. Elevgruppen har delats in i åldersblandade grupper om tre eller fyra för att leta rätt på ett antal föremål enligt en lista. Dessa föremål kan vara något brunt, olika sorters mossa, kottar, spår från ett djur eller en pinne som är lång som en arm.

Vi påminner om att jullovslappen ska lämnas in både digitalt och i pappersform. Deadline för denna är tisdag 21 november.

Vid eventuella frågor, får ni gärna maila: sandra.axelsson-gunnarsson@almhult.se, malin.andersen@almhult.se eller max.jonsson@almhult.se.

 
Nästa vecka – v. 47
Måndag: Fritidsmöte, skapande
Tisdag: Studiedag – fritids hela dagen
Onsdag: Idrottshallen (Surkärringen) kl. 15.00-16.00
Torsdag: Valbara aktiviteter
Fredag: Fredagskul: Kahoot

Önskar er en trevlig helg! 😊
Fritidspersonalen på Växthuset

Det här inlägget postades i Fritids F-2. Bokmärk permalänken.