1B Veckobrev 48

Vilken morgon vi hade när vi alla gick fackeltåget. Vi gick till kyrkan med facklor och där lyssnade till Himlavalvet  som sjöng för oss. När vi kom till skolan igen så bjöds det på frukt och fika. Kan tänka mig att det är många trötta barn som kommer somna tidigt ikväll.

I veckan har vi repeterat det vi tränat i svenska under några veckor. I matematiken har vi tränat 10 kompisar. 0 är kompis med 10, 1 är kompis med 9, 2 är kompis med 8 osv.  10 kompisarna är viktiga att kunna när vi gör övergångar i matematiken. Här kan ni föräldrar träna hemma så det verkligen sitter. Man kan använda en kortlek och ta ut kort 0-10 och och lägga dem upp och ner. Vänd ett kort och säg 10 kompisen till det kort som kom upp.

Veckans läsläxa är berättelsen Fel dag. Man ska kunna läsa den med flyt och läxan har man till tisdag. Man ska även svarar på frågorna till texten med hela meningar och tänker på stor bokstav och punkt. Hjälp era barn så att det blir bra.

Vi har gjort fina pepparkakor och satt upp i vårt fönster så nu är det lite juligt i vårt klassrum

Vi har spelat spel på engelskan där vi tränade färgerna. Här skulle vi kunna skriva och säga dem och gärna i en mening.

Nästa torsdag har vi en teknikdag tillsammans på Växthuset. Vi kommer att uppmärksamma Alfred Noble.

Fredag den 15 december har vi luciauppträdande kl 07.30 på Växthuset. Ni kan redan nu prata med barnen och  bestämma med dem vad de vill vara. Vi har pratat i skolan att man kan vara lucia, tomte, pepparkaksgubbe, stjärngosse och tärna. Tänk på att man kommer ombytt på morgonen och har varma kläder under.

Måndag: Idrott

Tisdag: Läsläxa och skrivläxa berättelsen Fel dag

Torsdag: Teknikdag

Önskar alla en trevlig första advent

Maria

Det här inlägget postades i 1B. Bokmärk permalänken.